След гладиаторска битка в Рим: Рома победи трудно 10 от Монца с късен гол (ВИДЕО)


След гладиаторска битка в Рим: Рома победи трудно 10 от Монца с късен гол (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

569 0

Италианският гранд Рома постигна ценен успех с минималното 1:0 у дома на "Олимпико" над Монца в мач от деветия кръг на Серия А. В герой за "джалоросите" се превърна Стефан Ел Шарауи, който отбеляза победното попадение в последната минута от редовното време.

Битката на "Олимпико" бе доста напрегната, като на няколко пъти напрежението ескалираше. В 41' Данило Д'Амброзио бе изгонен след като си изкара втори жълт картон в рамките само на 18 минути. "Вълците" се възползваха от численото си предимство и наложиха доминация у дома.

Въпреки редицата създадени положения отборът на Жозе Моуриньо намери мрежата чак в 90-ата минута. Топката бе пратена в наказателното поле на гостите, там се получи карамбол и тя се озова в краката на Стефан Ел Шарауи, който с премерен удар подпечата успеха на "джалоросите".

В последните минути на добавеното време мачът се изнерви изключително много. Червен картон бе показан и на Специалния, който си позволи да изрече "пикантерии" по адрес на опонент.

С победата Рома вече заема шестата позиция и е с актив от 14 точки. През седмицата столичани приемат Славия Прага в мач от груповата фаза на Лига Европа. Монца е 11-и с 12 пункта и след седмица ще мери сили у дома срещу Удинезе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички