Милан стана най-младият шампион в Италия от ерата на 3-те точки за победа


Милан стана най-младият шампион в Италия от ерата на 3-те точки за победа
Снимка: Getty Images

1770 0

Новият шампион на Италия – Милан се завърна на върха в италианския футбол, след като стана най-младият тим, който триумфира със Скудетото в ерата на 3-те точки за победа, съобщава „Opta“. Средната възраст на отбора на Стефано Пиоли е през вече изминалия сезон е 26 години и 97 дни. Трябва да се има предвид и двамата ветерани при „росонерите“ Златан Ибрахимович (40 години) и Оливие Жиру (35 години), които значително повдигат средната възраст.

В последния 38-ми кръг „Дявола“ разгроми Сасуоло като гост с 0:3 и по този начин стана шампион на Италия за 19-ти път в своята история. Милан взе короната от своя градски съперник Интер, който бе миналогодишният шампион. „Нерадзурите“ останаха на 2 точки спрямо Милан.

Тази шампионска титла е първа за „червено-черните“ от 2011 година насам и първи трофей изобщо от 2016 година след спечелената Суперкупа на Италия срещу Ювентус.

Френският нападател на Милан записа личен рекорд, ставайки най-възрастният играч в историята на Серия А с двуцифрен брой голове в дебютния си сезон в турнира. Националът на Франция има на сметката си 11 гола през изминалия сезон.

Вижте още: Шампионската победа на Милан, която донесе 19-то Скудето  на тима 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички