Милан с важна победа за върха и исторически рекорд за Серия А


Милан с важна победа за върха и исторически рекорд за Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1091 0

Милан победи отбора на Сасуоло с 2:1 в двубой от 13-ия кръг на Серия А. За отбора на Стефано Пиоли се разписаха Леао и Салемакерс, а в края на двубоя от дузпа крайния резултат оформи Беради. Така Милан продължава да е лидер с 31 точки, една по-малко от Интер, който днес спечели срещу Специя. Сасуоло пък е шести с 23 точки.

"Росонерите" записаха исторически рекорд в неделния си двубой, като отбелязаха най-бързото попадение в началото на мач в цялата история на Серия А. Това се случи след едва 6 секунди игра, след като Чалханоглу взе топката след изпълнения център, напредна и изведе Рафаел Леандро срещу противниковия страж. 21-годишният португалец пък завърши хладнокръвно и така записа името си със златни букви в историята на италианския футбол и давайки летящ старт на своя отбор в двубоя.

 В 9' Милан отново се разписа, но попадението им бе отменено заради засада. След страхотно взаимодействие между Хакан Чалханоглу  Рафаел Леао се стигна до чиста позиция пред гола на границата на наказателното поле за Чалханоглу, който не сгреши. Заради засада още в началото на атаката обаче не бе признато.

В 26' все пак се стигна до ново попадение за "росонерите". Тео Ернандес осигури добро подаване на Алексис Салемакерс в наказателното поле, което му позволи да завърши с прецизен нисък удар в средата на вратата. В 39' и за Сасуоло имаше нелоша възможност.  Траоре опита шут от дъгата на наказателното поле, който мина над вратата. Малко след това той направи нов опит за гол, но изпълнението му и този път излезе в аут.

Второто полувреме беше по-спокойно и нямаше толкова положения. В 76' Мехди Бурабия  получи перфектно подаване срещу вратата, нагласи си топката и нанесе мощен удар към левия ъгъл, но Донарума спаси. Две минути след това тънък пас стигна до  Хауге, който дебнеше на границата на наказателното поле и изстреля топката към десния ъгъл. Вратарят обаче блокира по невероятен начин удара му. Минута преди края Сасуоло все пак върна едно попадение, след като Доменико Беради се разписа от фаул от границата на наказателното поле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички