Интер следва плътно Милан на върха в Серия А, победи Специя


Интер следва плътно Милан на върха в Серия А, победи Специя
Снимка: Getty Images/Guliver

954 0

Интер затвърди второто си място във временното класиране на италианската Серия А, след като победи като домакин Специя с 2:1. Така "нерадзурите" събраха 30 точки от 13 мача - с 1 по-малко от лидера - градският съперник Милан, и с 3 повече от шампиона Ювентус.

През първото полувреме Интер бе по-активният отбор, но така и не успя да материализира превъзходството си, а Ашли Йънг и Лаутаро Мартинес пропуснаха страхотни възможност. През втората част логичното се случи и в 52-рата минута домакините поведоха. Голмайстор бе Ашраф Хакими, който се възползва от асистенция на Мартинес.

В 71-ата минута водещият реализатор на тима Ромелу Лукаку добави ново попадение към сметката си, след като се разписа точно от дузпа, отсъдена заради игра с ръка с футболист на Специя в собственото му наказателно поле. В самия край на срещата - в последните секунди, гостите вкараха утешителен гол чрез Пиколи.

След три дни за играчите на Антонио Конте предстои гостуване на Верона, като този двубой ще е последният за Интер през календарната година. Специя пък приключва годината с домакинство срещу Дженоа на същата дата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички