Милан с първа победа за 2015 година при дебюта на Дестро


Милан с първа победа за 2015 година при дебюта на Дестро

1312 0

Милан записа първа победа в Серия А през 2015 година, след като спря серия от 3 поредни загуби във всички турнири и надигра Парма с 3:1 за радост на малкото фенове на тима, които посетиха „Сан Сиро” за двубоя срещу последния в класирането.

Жереми Менез собственоръчно донесе победата на своя тим, след като отбеляза 2 гола (12’ и 57’), а след това даде асистенция на Дзакардо в 76’. Между двете попадения на френския играч точен за Парма беше Ночерино (24).

Дебют за Милан направи Дестро, който обаче не успя да се впише в схемата на Индзаги, след като направи едва една тренировка с новите си съотборници. Въпреки това той уцели греда и имаше добри пасове в нападение.

Инче благодарение на 3-те си точки Милан изравни по точки Дженоа за 8-ата позиция, като двата тима са с актив от 29 точки – на цели 10 от Наполи и третото място. Парма остава закотвен на дъното с 9 пункта.

Първото полувреме беше абсолютно равностойно, като двата отбора имаха своите шансове и успяха да вкарат по един гол.

Първи в листата на голмайсторите влезе Жереми Менес, който в 12’ изпълни точно дузпа, отсъдена за игра с ръка на защитник на Парма при удар с глава на Черчи.

Радостта на „росонерите” обаче не траеше дълго, след като в 24’ се получи разбъркване пред Диего Лопес, а най-съобразителен беше Ночерино, който от близко разстояние наказа бившия си клуб.

През втората част Милан действа далеч по-добре и натисна своя съперник, а това даде резултат още в 57’. Черчи проби отдясно и пусна за Менез, който нахлу в наказателното поле и с хубав диагонален удар вкара втория си гол в мача – 2:1 за „росонерите”.

Парма така и не успя да отговори, а Кристиан Дзакардо подпечата победата на совя тим. При контраатака на домакините Менес нахлу отдясно и пусна за бившия играч на Парма, който беше безпощаден. Той обаче показа уважение и, подобно на Ночерино по-рано, не показа емоция при гола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички