Наполи оцеля във Верона и се настани комфортно в топ 3


Наполи оцеля във Верона и се настани комфортно в топ 3

1229 0

Наполи се възползва по отличен начин от загубите на Лацио и Сампдория днес и след много трудна победа с 2:1 срещу Киево във Верона вече е основен фаворит за 3-ото място в Серия А.

През първото полувреме два автогола - първо на Сесар (18), а след това и на Бритос (25), запазиха равенството между двата тима, но зимните попълнения на Наполи решиха срещата.

В 62' Мертеенс изведе Стринич отляво на нападението, а халфът успя да надиграе прекия си пазач и пусна по тревата за Габиадини. Бившият ас на Сампдория овладя и от 6 метра с хубав удар с левия крака направи 2:1 и донесе победата на своя нов тим.

В същото време преките конкуренти на Наполи за 3-ото място - Лацио и Сампдория, допуснаха загуби и изостанаха от момчетата на Рафаел Бенитес.

Лацио изненадващо загуби срещу Чезена като гост с 2:1, след като в средата на второто полувреме допусна два бързи гола и така и не успя да се възстанови. Сампдория пък отнесе още по-тежка загуба - с 5:1 срещу Торино.

Така Наполи вече е с 39 точки, като вече може да мисли и за второто място, където е Рома с 43. Лацио остава на 4-о място с 34 пункта - на 5 от заветното 3-о място. Сампдория е със същия актив, а с две по-малко е Фиорентина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички