Милан продължава отчаяната си битка за топ 4 след разгром (ВИДЕО)


Милан продължава отчаяната си битка за топ 4 след разгром (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2126 0

Милан разгроми Сампдория с 5:1 в двубой от 36-ия кръг на Серия А. Днешната победа върна надеждите на "росонерите" за топ 4 и класиране в Шампионска лига през следващия сезон.

През целия двубой Милан имаше контрол върху случаващото се и по никакъв начин нямаше как да допусне изненада. Оливие Жиру наниза хеттрик (23', 29' и 68') срещу вече изпадналия отбор на Сампдория. Рафаел Леао (9') и Браим Диас (63') бяха другите голмайстори за миланския гранд. Куалярела вкара единственото попадение за гостите за 1:1 в 20'.

Рафаел Леао участва пряко в 21 гола от началото на сезона (13 гола, 8 асистенции). Това е най-добрият му резултат в един сезон в Серия А, като преди него, последният играч на Милан, който е имал пръст в над 20 гола в един сезон бе Ибрахимович - 34 през 2011/12.

В класирането Милан е пети с 64 точки. На само една точка зад Лацио и на две от третия Интер. И на двата тима им предстои да изиграят своите мачове от кръга в неделя. Сампдория пък остава на последното 20-о място с едва 18 точки, като тимът отдавна загуби шансове за спасение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички