Милан препарира Интер с класическа победа


Милан препарира Интер с класическа победа
Снимка: Getty Images/Guliver

1715 0

Изключително убедително като резултат и възползвайки се от всяка открила му се възможност, отборът на Милан надделя с 3:0 над големия градски съперник Интер в определено крайно запомняща се вечер на „Сан Сиро”. Успехът означава, че росонерите запазват шансове да се преборят за място в тройката на Серия А, след като вече имат 36 точки и остават на шеста позиция, докато Интер е с 41 пункта, на четвърто място, но във вече явна криза.

Леко изненадващо Роберто Манчини избра да започне без Мауро Икарди, като по този начин в предни позиции оперираха Стеван Йоветич като централен нападел, новото попълнение Едер отдясно и Адам Ляич, точно зад двете остриета на Интер. И още след пет минутки Едер, който има 12 гола през тази година в Серия А с предишния си отбор Сампдория, пропусна да вкара от два-три метра след плонж с глава и удар, отишъл далеч встрани вместо в мрежата. Атаката обаче мина, след като беше пропусната засада точно преди центрирането към Едер. Две-три минутки по-късно Брозович тества Джанлуиджи Донарума с далечен удар. Веднага след това съдията безумно не даде чист фаул на Жоао Миранда точно централно пред наказателното поле срещу набралия скорост Юрай Куцка – чист жълт картон и много опасно статично положение, спестени от рефера Антонио Дамато.

Като цяло Интер овладя бързо инициативата и задържаше повече топката, но предвид статистическите показатели на Милан в този компонент през сезона дотук не беше изненадващо, че росонерите гледаха да удрят на контраатака. И в 15-тата минута само Самир Ханданович спаси с мъка остър пас в наказателното поле на Куцка към М’Байе Нианг, който се оказа и в засада.

Постепенно играта се накъса, като особено голям принос имаха играчите на Интер, които действаха крайно безкомпромисно и с фаулове спираха опитите на Милан да поеме инициативата. И както привидно Интер изглеждаше по-активният отбор, Милан нанесе първи удар. В 35-тата минута, след заучено изпълнение на корнер, Кейсуке Хонда центрира остро към далечната греда и Алекс с глава наказа Ханданович – 1:0. А до края на полувремето Интер създаде едно положение, след като Донарума изби топката в ъгъла на наказателното поле и нерадзурите не се възползваха от временната му липса на вратата при последвалото центриране.

В началото на второто полувреме Донарума сбърка доста сериозно при опит да изчисти топката, тя се вдигна във въздуха и Едер я атакува със скок тип „крилат кон”, като вратарят на Милан я изби с една ръка и беше съборен. Минута по-късно Донарума трябваше отново да се проявява, като пресече с гърди извън наказателнотон поле извеждащ пас към Йоветич. Пред другата врата пък Куцка и Нианг отнеха много майсторски топката в невралгична зона, но последният пас към Карлос Бака не се получи.

В 55-тата минута центриране на Хонда от фаул доведе до невероятно разбъркване, след като Алекс отклони топката на втора греда и трябваше само някой да направи добавка в празната врата, но Джакомо Бонавентура се забави твърде много.

Голямата възможност за Интер се откри в 69-тата минута. Тогава Донарума спаси с котешки рефлекс удар по диагонала на влезлия на мястото на Йоветич Мауро Икарди. Отскочилата топка се върна в нападателя на Интер, като Алекс вдигна крака си и аржентинецът преигра, но съдията даде дузпа. Икарди се нагърби с отговорността, но стреля в лявата греда.

Моментално пропускът беше наказан – чудесно центриране отдясно на Нианг беше засечено от близка дистанция от Карлос Бака, който издебна перфектно Жоао Миранда и наказа Ханданович – 2:0.

Шокът на Интер беше използван моментално от росонерите, които четири минутки по-късно вече водеха с три гола аванс. Бонавентура открадна топката от Давиде Сантон, литна Мурильо и изведе Нианг сам срещу Ханданович. Чернокожият нападател пропусна при първия си удар, но с добавката направи резултата класически – 3:0! А влезлият на смяна Марио Балотели за малко не вкара четвърти гол, но Ханданович изби с плонж с една ръка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички