Наполи се подигра с Емполи за 7-а поредна победа


Наполи се подигра с Емполи за 7-а поредна победа
Снимка: Gulliver/Getty Images

1031 0

Наполи продължава бясната надпревара с Ювентус за първото място в Серия А, след като "небесносините" стигнаха до пълен обрат и категорично 5:1 над Емполи в мач от 22-ия кръг на шампионата в Италия.

Още през първото полувреме възпитаниците на Мауро Сари смачкаха своя съперник и направиха куп пропуски преди Емполи да поведе с първия си точен удар в мача.

В 28' при изпълнение на пряк свободен удар Руй чукна топката за Паредес, който с топовен изстрел прати коженото кълбо към вратата. То рикошира и в крайна сметка влетя в мрежата - 0:1.

Домакините обаче реагираха много бързо и в 33' изравниха. Лоренцо Инсинье беше намерен на границата на наказателното поле отляво и центрира отлично към Игуаин, който с глава вкара 22-ия си гол в Серия А през сезона - голмайстор №1 до момента във всички първенства.

Само 4 минути по-късно асистентът за първия гол отбеляза сам, след като изпълни страхотен пряк свободен удар - 2:1.

През второто полувреме паднаха нови три гола, като първо Кампорезе си наниза автогол в 52', а два гола в края регистрира Хосе Мария Кайехон, който затвърди впечатлението, че навлиза в страхотна форма след слабия старт на сезона.

Това е 7-а поредна победа за Наполи в Серия А, като отборът пак се изкачи на върха с 2 точки аванс пред втория Ювентус. Възпитаниците на Мауро сари са с най-доброто нападение в първенството (50 гола в 22 мача) и третата най-добра защита, като е единственият тим, който може да оспори господството на Ювентус през настоящия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички