Милан пак сгафи срещу слабак, вратар отчая "росонерите" и им отне ценни точки в битката за Скудетото


Милан пак сгафи срещу слабак, вратар отчая "росонерите" и им отне ценни точки в битката за Скудетото
Снимка: GettyImages

1140 0

Милан  се издъни по пътя към лелеяната шампионска титла на Италия, завършвайки 0:0 срещу Болоня на своя „Джузепе Меаца" в среща от 31-ия кръг на Серия „А“. Въпреки гафа, „росонерите“ запазиха първото си място в класирането, но грешните стъпки срещу значително по-слаби отбори станаха прекалено много.

Хората на Стефано Пиоли доминираха на терена на „Сан Сиро“, но пропиляха куп положения пред вратата на Скорупски, който пазеше като лъв. Гостите също показаха зъби на няколко пъти и на Менян също му се наложи да демонстрира високата си класа, за да спасява своите. 

Суперзвездата на „росонерите“ Златан Ибрахимович остана на резервната скамейка. Първото полувреме приключи без голове. С пропуски за Милан се отличиха Тео Ернандес, Рафаел Леао и Оливие Жиру. Мишел Ебишер и Муса Бароу профукаха шансовете за гостите, а бяха отчаяни и от Менян.

След почивката натискът на домакините се усили. Пропуските им обаче продължиха, а на терена се появи и Ибрахимович. В 77-ата минута се стигна до тежък сблъсък в пеналта между шведския нападател и Гари Медел. Двамата се удариха глава в глава и се окървавиха. Ибрахимович доигра мача бинтован. В първата минута на добавеното време именно той с глава не успя да донесе победата. Малко преди края Скорупски отчая и Ребич също след удар с глава и така двете нули на светлинното табло се запазиха.

С добавената 1 точка Милан събра 67, с 1 повече от Наполи, който заема второто място. Болоня е на 12-та позиция с 34 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички