Милан измъкна хикс в Бергамо с уникален късмет


Милан измъкна хикс в Бергамо с уникален късмет
Снимка: Getty Images

2266 0

Аталанта и Милан извъртяха 1:1 в дербито на 2-ия кръг на Серия А, проведено на стадион „Гевис“ в Бергамо. Двата отбора изнесоха качествен двубой при поделено надмощие, макар че „росонерите“ имаха териториално превъзходство през по-голямата част от мача.

„Бергамаските“ откриха резултата чрез Руслан Малиновский през първото полувреме, а след почивката Исмаел Бенасер донесе точката за гостите. Така дербито на Ломбардия завърши наравно след 3 поредни успеха за Милан.

След този мач дойде краят и на серията на „росонерите“ от 7 поредни победи в Серия А от края на миналия шампионат и началото на настоящия.

С добавената по една точка и двата тима имат актив от по 4 пункта. Милан е трети заради по-добрата си голова разлика, а Аталанта заема 4-ата позиция.

В началните минути Рафа Леао вършееше мощно, но не успя да застраши сериозно вратата на Мусо. Така се след няколко пропуска за гостите се стигна до гол в тяхната врата. В 29-ата минута Руслан Малиновски шутира отдалеч и след рикошет в Пиер Калулу топката излъга Майк Менян и влетя в мрежата му - 1:0.

Милан натисна и все пак успя да стигне поне до равенството. Последваха още няколко пропуска преди усилията на шампионите да се увенчаят с успех в 68-ата минута, когато Исмал Бенасер изравни с голяма доза късмет. Алжирецът отправи шут, който беше отразен от вратаря, но топката се удари във флагчето за корнер и остана на терена. След това Салемакерс я върна към Бенасер, който отправи невероятен удар и матира Мусо за 1:1.

До края нито един от двата отбора не успя да стигне до победата. Така Аталанта вече шести месец не познава вкуса на победата като домакин.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички