Милан и Интер се споразумяха: Стадион „Джузепе Меаца“ ще бъде разрушен изцяло


Милан и Интер се споразумяха: Стадион „Джузепе Меаца“ ще бъде разрушен изцяло
Снимка: Getty Images

2813 0

Интер и Милан постигнаха споразумение. То е свързано с разрушаването на стадион „Джузепе Меаца“ като част от проекта на двата милански гранда за новия им стадион, който трябва да бъде готов за сезон 2027/28, съобщава „La Gazzetta dello Sport“.

"Интер и Милан се споразумяха да разрушат изцяло своя исторически дом", пише авторитетното италианско издание.

Миланските грандове одобриха проекта, наречен "Катедралата" в края на 2021 година. Сега предстои той  премине през публичен дебат. През следващия месец ще има срещи, на които двата клуба ще обяснят плановете си за стадиона и преквалификацията на зоната „Сан Сиро“.

"Катедралата" трябва да бъде построена на метри от Стадио Меаца и първоначалният проект предвиждаше само частично разрушаване на сегашния стадион.

Въпреки това, за да се намали съдържанието на цимент в района и да се представи по-устойчив и по-екологичен проект, двата клуба се съгласиха да разрушат Сан Сиро от 2027-2028 година, когато новият стадион е готов.

Изграждането на нов стадион в района на Сан Сиро остава приоритет на клубовете, въпреки че района Сесто Сан Джовани все още е опция за Милан и Интер, които могат да се преместят извън Милано, в случай че проектът за катедралата не бъде одобрен след обществения дебат или ако ще отнеме твърде много време, за да започне работа.

А ето как Ибрахимович обясни кога смята са спре с футбола.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички