Милан и Аталанта запазиха статута си на "непобедими" в Серия А


Милан и Аталанта запазиха статута си на "непобедими" в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1848 0

Отборите на Милан и Аталанта не успяха да се победят след равенство 1:1 на "Джузепе Меаца" в мач от 36-тия кръг на италианската Серия А. И двете попадения паднаха през първата част, а гостите от Бергамо пропуснаха дузпа след отлично спасяване на Джанлуиджи Донарума.

Милан пръв отбеляза гол в срещата, след като в 14-ата минута Хакан Чалханоглу изпълни феноменален пряк свободен удар от труден ъгъл, за да матира вратаря на гостите Пиерлуиджи Голини. Отговорът на бермегаските не закъсня, като десетина минути по-късно получиха дузпа, която обаче бе слабо изпълнена от Малиновский и безапелационно отразена от Джанлуиджи Донарума.

В 34-ата минута Аталанта все пак стигна до изравнителен гол, след като отбита топка стигна до Дуван Сапата, който от непосредствена близост до вратата на "росонерите" успя да се разпише. В следващите минути темпото на игра спадна, а голови положения липсваха. В 74-ата минута Донарума можеше да измъкне победата за Милан, но негов удар бе брилянтно избит от Голини, а след това топката се отклони и от гредата.

По този начин Аталанта скъси дистанцията до лидера Ювентус на пет точки, като "бианконерите" играят в неделя срещу Сампдория, когато могат да спечелят и титлата в Серия А. Милан от своя страна вече разполага с 60 точки на шестото място и продължава да се бори за квота за Лига Европа. Двата отбора продължават да са без поражение след паузата, предизвикана от Ковид-19.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички