Манчестър Сити готов да продаде една от звездите си на Ювентус


Манчестър Сити готов да продаде една от звездите си на Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

10022 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е готов да продаде нападателя на отбора Габриел Жезус през лятото, но ще остави бразилеца сам да реши какво да прави с бъдещето си. 22-годишният нападател дойде на „Етихад Стейдиъм“ през 2017-та година, като бе считан за дългосрочен заместник на Серхио Агуеро, който навършва 32 години през юли месец.

Въпреки това силната форма на аржентинеца през този сезон лимитира изявите на Жезус до едва 13 старта във Висшата лига през този сезон. Бившият нападател на Палмейрас ще навърши 23 години през април и въпреки че все още не е достигнал пика на своята кариера, се очакваше да бъде твърд титуляр в Манчестър Сити и липсата на достатъчно изяви с фланелката на „гражданите“ го кара да се замисли за евентуално напускане. Ситуацията с Жезус е предизвикала интерес от страна на Ювентус и според „Метро“ италианският шампион е изпратил скаут да наблюдава изявите на нападателя срещу Уест Хям преди няколко седмици.

Гуардиола продължава да бъде голям почитател на качествата на Жезус и смята, че нападателят може да вземе лидерската функция от Серхио Агуеро през следващия сезон. Ювентус от своя страна търсят бърз нападател, който да замени Гонсало Игуаин през следващия сезон, след като аржентинецът играе ролята на резерва на Кристиано Роналдо през голяма част от кампанията. А ето кой сънародник на Жезус му се ядоса наскоро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички