Ето кога ще се играе отложения мач между Манчестър Сити и Арсенал


Ето кога ще се играе отложения мач между Манчестър Сити и Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

2637 0

От Висшата лига официално обявиха датата за отложения мач между Манчестър Сити и Арсенал. Пеп Гуардиола ще се изправи срещу бившия си асистент Микел Артета за пръв път на 11-ти март. Двубоят трябваше да се играе през изминалия уикенд, но срещата бе отложена заради финала в Карабао къп между „гражданите“ и Астън Вила.

Бившият плеймейкър на Арсенал Микел Артета изкара три сезона и половина като един от асистентите на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити преди да се завърне в Северен Лондон като треньор на Арсенал на 26-ти декември миналата година. „Артилеристите“ ще се опитат да прекъснат серията си от 5 последователни поражения от Сити във всички турнири.

Новата обявена дата означава, че графикът на двата тима става все по-сгъстен в следващите седмици. Арсенал посреща Уест Хям в лондонско дерби 4 дни преди въпросния мач със Сити, а 3 дни след това гостува на Брайтън. При „гражданите“ нещата са дори по-тежки. Срещата с Арсенал идва 3 дни след Дербито на Манчестър на 8-ми март, а в 6-те дни след двубоя, играчите на Пеп Гуардиола ще трябва да играят срещу Бърнли за Висшата лига и впоследствие да приемат Реал Мадрид в реванш от Шампионска лига. А ето какво каза Пеп Гуардиола за битката за титлата в Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички