Лукаку отговори на Роналдо с два гола, а Интер се върна на победния път


Лукаку отговори на Роналдо с два гола, а Интер се върна на победния път
Снимка: Gulliver/GettyImages

2213 0

Отборът на Интер постигна много важен успех, надделявайки при гостуването си на Удинезе в мач от 22-рия кръг на Италианската Серия А. Двубоят на „Фриули“ завърши при резултат 2:0 в полза на „нерадзурите“. Ромелу Лукаку се превърна в герой за своя тим, реализирайки два гола, единият от които от дузпа.

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме на „Стадио Фриули“ в Удине. „Нерадзурите“ първи стигнаха до удар, дело на новото попълнение Кристиан Ериксен. Постепенно обаче Удинезе стана по-активният тим и играта се пренесе предимно в полето на Интер. Родриго Де Пол бе най-опасният играч на „бианконерите“, като негов удар бе отразен от Даниеле Падели. В края на полувремето Де Пол пробва да излъже съдията, като симулира за дузпа и това изнерви треньорът на Интер Антонио Конте.

През втората част Конте опита да пораздвижи малко атаката на своя тим, вкарвайки в игра Марсело Брозович и Алексис Санчес. Именно чилиецът имаше шанс да отбележи в 62-рата минута, но ударът му бе блокиран от бранител на Удинезе. Минутка по-късно Интер нанесе своя удар, благодарение на голмайстора си Ромелу Лукаку. Белгиецът получи пас по въздух в наказателното поле на Удинезе и с майсторски фалцов удар направи резултата 0:1! В 68-мата минута гостите можеха да решат всичко. Първо Матиас Весино подаде на Лукаку в наказателното поле, но белгиецът стреля във вратаря. При добавката самият Весино пробва уадр, но бе неточен. В 70-тата минута Алексис Санчес бе изведен сам срещу вратаря Хуан Мусо, който го фаулира и съдията Марко ди Бело посочи бялата точка. Зад топката застана Ромелу Лукаку и не сбърка за 0:2! В 81-вата минута Кевин Лазаня имаше шанс да върне един гол, но стреля неточно.

С днешния успех Интер се върна на победния път в Серия А след 3 поредни равенства. „Нерадзурите“ заемат втората позиция в класирането с 51 точки, като отново изостават на 3 от лидера Ювентус. В следващия кръг за Интер предстои градско дерби с Милан. Удинезе записва 3-та поредна загуба в първенството и остава на 15-то място с актив от 24 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички