Лучано Спалети потвърди, че напуска Наполи и обяви плановете си за следващия сезон


Лучано Спалети потвърди, че напуска Наполи и обяви плановете си за следващия сезон
Снимка: GettyImages

2292 0

Лучано Спалети потвърди, че ще напусне позицията си на треньор на Наполи в края на сезона. Той възнамерява да си вземе отпуск през следващата година, изключвайки възможността да се присъедини към друг клуб преди началото на новата кампания през август.

64-годишният футболист изведе "партенопеите" до първата им титла в Серия А от повече от 30 години този сезон, след като си осигуриха място на върха в таблицата на лигата.

Спалети е категоричен в решението си

В понеделник следобед Спалети направи най-конкретното изявление досега по отношение на бъдещето си, като заяви на събитието "Inside the Sport 2023", че се чувства изтощен и има нужда от период от време далеч от футбола.

"Понякога, дори и с толкова много любов, трябва да си тръгнеш. Сега не мога да дам всичко, което Наполи заслужава. трябва да си почина. Аз се чувствам уморен. Трябва да прекъсна връзката за известно време. Няма да тренирам Наполи или друг отбор, ще отсъствам за една година", каза Спалети.

Преди това Наполи имаше опцията автоматично да удължи договора на Спалети с още една година, който щеше да продължи до лятото на 2024 г. Според медиите в Италия обаче треньорът e поискал клубът да го пусне в края на този сезон.

Потвърди изказването на президента на Наполи

Президентът Аурелио Де Лаурентис сподели своята страна на историята, в "Che Tempo Fa" по Rai 3 в неделя вечерта, обяснявайки, че Спалети е бил този, който е поискал почивка, а не това е решение на клуба. "Когато някой дойде при вас и каже, че е направил всичко по силите си и една ера от живота му е приключила… Той ми каза, че би предпочел да има почивна година. Какво правиш тогава? Противопоставяте ли се? Той ми даде много, благодаря му. Сега е правилно той да продължи да прави това, което обича".

Сега Наполи търси нов треньор, който да ги води през сезон 2023-24, като Луис Енрике се очертава като кандидат начело в списъка с желания на Де Лаурентис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички