Лошата серия продължава: Милан спечели само точка в Лече след частичен обрат


Лошата серия продължава: Милан спечели само точка в Лече след частичен обрат
Снимка: Getty Images

1469 0

Милан продължи с неубедителното си представяне през 2023 година. Шампионът на Италия завърши наравно 2:2 с Лече като гост в мач от 18-ия кръг на Серия А. Това е трети мач за "росонерите" във всички турнири, в които те нямат победа.

По-рано Милан загуби от Рома с 0:2 в шампионата и с 0:1 от Торино в 1/8-финалите на Купата на Италия. В класирането шампионът е на втора позиция, но изостава от лидера Наполи с цели 9 точки. Лече пък се намира на 12-ото място с 22 пункта.

В днешното гостуване грандът от Милано позволи по-скромният тим да поведе с 2:0 и успя да изравни едва през втората част. Точни за "росонерите" бяха Рафаел Леао в 58' и Давиде Калабрия в 70'. Лече пък бе успял да поведе с ранен автогол на Тео Ернандес и с попадение на Федерико Баскирито.

Ето как се разви мачът:

Лече имаше късмета да поведе рано-рано в двубоя, след като в третата минута Тео Ернандес си отбеляза автогол. 20 минути по-късно, когато шампионът още не се бе отърсил от шока, домакините нанесоха втория си удар. След чудесно центриране на Хюлманд, Федерико Баскирото отигра с глава и отблизо прати топката във вратата на Татарушану - 2:0!

Милан се окопити след почивката и направи по-силно второ полувреме, в което успя да върне 2 гола и да изравни. В 58' Рафаел Леао достигна до топката след разбъркване в наказателното поле и с прецизен изстрел в близкия ъгъл успя да намали изоставането на "росонерите".

Дванадесет минути по-късно Милан изравни. Давиде Калабрия получи много изящно подаване с глава от Оливие Жиру на чудесна позиция и също с глава прати топката в съперниковата мрежа. Ситуацията бе разгледана с ВАР за евентуална засада, но в крайна сметка голът бе зачетен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички