Шампионът се сгромоляса звучно срещу "вълците" без Моуриньо, след като пусна два гола в края (ВИДЕО)


Шампионът се сгромоляса звучно срещу "вълците" без Моуриньо, след като пусна два гола в края (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3883 0

Италианският шампион Милан се сгромоляса звучно в дербито срещу Рома от 17-ия кръг на италианската Серия А. "Росонерите" водеха с 2:0 в двубой, в който надиграха съперника си и заслужаваха повече 3-те точки, но допуснаха две попадения от статични положения в последните минути.

В отсъствието на своя наставник Жозе Моуриньо, който бе наказан, "вълците" не показаха достатъчно добра игра и създадоха твърде малко пред противниковата врата, като се активизираха чак в последните минути. Това обаче се оказа достатъчно, за да спечелят точката. Големият проблем за "росонерите" бяха статичните положения, след като и двата гола паднаха след такива.

Калулу откри резултата в срещата четвърт час преди края на първото полувреме, след като засече с глава центриране на Сандро Тонали. В ситуацията може да има леки претенции към стража Руи Патрисио, който сякаш трябваше да се намеси по-добре. С асистенцията си пък Тонали вече е замесен в попадения в два поредни двубоя от Серия А - за първи път в кариерата му.

В 77-ата минута Леао проби отлично през средата и комбинира с Побега, който имаше достатъчно време, за да нагласи тялото си за удар и технично прати топката в далечния ъгъл по земя, като изглеждаше сякаш срещата е приключила с това.

Десетина минути преди края на редовното време Рома успя да се върне в срещата сякаш от нищото. Пелегрини центрира на първа греда от ъглов удар, а там Ибанес намери топката много мощно с глава и я прати в мрежата. До края обаче "вълците" не съумяха да изравнят.

В 3-ата минута от добавеното време пък след центриране от пряк свободен удар се стигна до удар, отразен от стража на "росонерите". Въпреки това топката се върна към играч на Рома, а именно Тами Ейбрахам, който нямаше проблеми при вече повален вратар да насочи топката силно в мрежата и да изравни.

Така Милан остава на 3-то място с 37 точки, колкото има и вторият Ювентус - седем по-малко от лидера Наполи. Рома пък заема шеста позиция с 31 пункта - три пасив от Интер, който е последният тим в топ 4. За "росонерите" предстои гостуване на Лече, докато "вълците" посрещат Фиорентина у дома в следващия кръг.

Стартови състави:

Милан: Татарушану, Калулу, Томори, Калабрия, Ернандес, Тонали, Бенасер, Саелемаекерс, Диас, Леао, Жиру

Рома: Патрисио, Ибанес, Смолинг, Манчини, Залевски, Пелегрини, Кристанте, Челик, Заниоло, Дибала, Ейбрахам

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

До средата на първо на първото полувреме липсваха каквито и да е по-опасни положения пред някоя от двете врати. Опитите за гол бяха три, но никой не застраши в действителност някой измежду двамата вратари.

В 29-ата минута дойде първият по-сериозен удар. Брахим Диаз стреля опасно от границата на наказателното поле, но ударът му бе в обсега на Руи Патрисио, който изби в ъглов удар.

30' - 1:0! Именно след неговото изпълнение резултатът бе открит, след като Сандро Тонали намери Калулу в наказателното поле. Централният бранител майсторски се наведе надолу и насочи топката с глава по посока Патрисио, който сякаш можеше да се намеси и по-убедително. Португалецът игра с топката, но тя все пак попадна в мрежата му.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Малко повече от две минути след началото на втората част Леао получи великолепно извеждащо подаване. Португалецът овладя и напредна с топка в крака, но си затвори ъгъла за изстрел и ударът му бе много неточен.

Няколко минути след това "росонерите" имаха нов добър шанс за гол, след като Тео Ернандес стреля от около 25 метра по коварен начин, топката тупна пред Руи Патрисио, но той все пак съумя да отрази с тяло.

В 72-рата минута се стигна до много спорен момент от двубоя. "Росонерите" бяха в противниковото наказателно поле, къдеото бе направен опит за подаване, но топката се отклони в ръката на Ибанес, който бе приклекнал и държеше ръцете си ниско долу, но не долепени до тялото. От Милан имаха много сериозни претенции, но те не бяха уважени. Стефано Пиоли получи картон за реакцията си.

77' - 2:0! Малко повече от десет минути преди края на срещата авансът за домакините бе удвоен. Рафаел Леао се отличи с чудесен пробив през средата, след което комбинира с Побега. Той овладя, след което нагласи тялото си и технично стреля по земя в далечния ъгъл, без да остави шансове на Патрисио.

87' - 2:1! Минути преди края на редовното време - сякаш от нищото, Рома върна един гол. Ибанес бе намерен на първа греда с центриране от ъглов удар на Пелегрини и заби мощно топката в противниковата мрежа.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Рома е загубил само един от двубоите си като гост през сезона (5 победи и 2 равенства в останалите) и сега ще има нужда от същото, за да спре Милан, който пък се цели към две поредни титли за първи път от 1993/94.

През миналата кампания "вълците" загубиха и двата си сблъсъка с "росонерите" - това не се бе случвало от сезон 2011/12. Сега Милан ще се надява на същото, като дори и при равенство на полувремето, ще бъде спокоен. Само Ювентус има повече от петте попадения на миланския гранд в първите 15 минути след старта на втората част.

Много проблеми с контузени за Милан - Бало-Туре, Флоренци, Ибрахимович, Майнян, Месиас, Ориги няма да могат да вземат участие, докато Кяер, Крунич и Ребич са под въпрос. Вайналдум пък е най-голямата липса за Жозе Моуриньо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички