Летящият старт на Милан продължи с наказателна акция на Ибрахимович над Интер


Летящият старт на Милан продължи с наказателна акция на Ибрахимович над Интер
Снимка: Getty Images/Guliver

5114 0

Отборът на Милан успя да победи Интер с 1:2 в дербито на Милано от четвъртия кръг на Серия А. Златан Ибрахимович отбеляза два гола за победата на "росонерите", които продължават летящия си старт на сезона с четвърта поредна победа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 11-ата минута Александър Коларов извърши нарушение в наказателното си поле и съдията не се поколеба да отсъди дузпа за "росонерите". Зад топката застана Златан Ибрахимович, чийто удар първоначално бе спасен от Ханданович, но при добавката шведът беше безгрешен - 0:1!

Малко по-късно символичните гости стигнаха до ново попадение. Рафаел Леао проби по левия фланг, откъдето предостави перфектно центриране в наказателното поле. Златан Ибрахимович бе отлично позициониран, за да засече топката в мрежата на "нерадзурите" от непосредствена близост - 0:2!

В 29-ата минута Интер намали изоставането си. Иван Перишич получи подаване на левия фланг, откъдето центрира към наказателното поле. Топката бе докосната от Донарума, но само за да се озове в краката на Ромелу Лукаку, който на празна врата нямаше как да сгреши - 1:2!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След час игра Артуро Видал предостави добро центриране за Ашраф Хакими, който успя да стреля опасно към вратата на "росонерите", но за негово съжаление топката премина на сантиметри от гредата. В 72-рата минута Интер имаше още една възможност да изравни, след като Раде Крунич се озова на чиста позиция, но ударът му излетя твърде встрани от вратата.

В следващите минути Интер така и не успя да създаде нищо опасно пред вратата на своя съперник, освен един по-заплашителен удар на Лукаку в продълженията. Така "нерадзурите" инкасираха първата си загуба през новия сезон, нареждайки се на 6-то място със 7 точки. Милан пък е лидер в класирането с пълен актив от 12 пункта.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Дербито на Ломбардия беше застрашено от коронавирусната пандемия, след като в Интер шестима играчи се заразиха с вируса. В тима има и наказан (Сенси) и контузени (Весино и Санчес) и на Антонио Конте ще му е трудно да оформи силен стартов състав за мача.

В Милан също има боледуващи от коронавирус в лицето на Дуарте и Габиа, но тяхното отсъствие едва ли ще е решително. За щастие на "росонерите", голямата им звезда Златан Ибрахимович оздравя от вируса. В състава на Стефано Пиоли има и контузени (Конти, Мусакио и Ребич).

Милан е без загуба от началото на сезона - три победи, докато Интер допусна е с два успеха и едно равенство.

СЪСТАВИ

Интер: Ханданович, Д'Амбросио, Де Врай, Коларов, Перишич, Видал, Брозович, Хакими, Барела, Лукаку, Мартинес

Милан: Донарума, Ернандес, Романьоли, Кяер, Калабрия, Кеси, Бенасер, Салемакерс, Чалханоглу, Кастийехо, Ибрахимович

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички