Лаутаро Мартинес приспа Наполи в края и прати Суперкупата в ръцете на Интер (ВИДЕО)


Лаутаро Мартинес приспа Наполи в края и прати Суперкупата в ръцете на Интер (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4002 0

Интер победи Наполи в голямата битка за Суперкупата на Италия. "Нерадзурите" се наложиха със значително по-добра игра и минималното 1:0, грабвайки 8-ия такъв трофей в историята си. 

Единственото попадение в мача бе дело на Лаутаро Мартинес. Аржентинският голмайстор се разписа секунди, след като изтече и последната минута от редовните 90, с което донесе успеха на своя тим.

Така таранът покачи сметката си на 123 гола с екипа на италианския колос, изравнявайки броя попадения на Кристиан Виери и заемайки 9-ото място сред топреализаторите в историята на клуба.

Основен принос за успеха на символичните гости имаше нападателят на "небесносините" Джовани Симеоне, който си изкара червен картон в 59-ата минута. Това бе първият му такъв в цялата му кариера на Ботуша (в 280 мача).

Симоне Индзаги пък от своя страна спечели петата си Суперкупа на Италия като треньор, превръщайки се в наставника с най-много трофеи в историята на надпреварата. Той задмина Марсело Липи и Фабио Капело, които имат по 4.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Наполи започна по-настоятелно срещата. В 6-ата минута Зербин получи хубаво центриране в наказателното поле, но от бялата точка не успя да засече топката, оставайки под нея.

Със страхотен изстрел от много сериозна дистанция Димарко можеше да отбележи един от головете на сезона. Той засече изсипана топка и от воле я изпрати посока противниковата врата. Коженото "кълбо" рикошира и профуча на сантиметри от дясната греда.

Нов хубав шанс за Интер дойде в 18-ата минута. Мхитарян стреля от границата на наказателното поле, но отново топката премина в опасна близост, този път над напречния стълб.

Интер постепенно установи контрол върху събитията на терена. 30 минути след първия съдийски сигнал "нерадзурите" притежаваха топката в 53% от времето и имаха отправени 3 на 1 удари.

Лаутаро Мартинес откри резултата за Интер в 39-ата минута на срещата. Тюрам проби отляво, нахлувайки в наказателното поле и предоставяйки топката на празна врата на крака на аржентинеца. Световният шампион от 2022-ра година я прати в мрежата, но попадението бе отменено поради нередовна позиция.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Хвича Кварацхелия създаде първата голова възможност през втората част. Асът на Наполи проби отляво и с прекрасен фалцов удар принуди Сомер да демонстрира най-доброто от себе си, избивайки в корнер с плонж. (51').

6 минути по-късно Интер отвърна на предизвикателството. Тюрам понечи да влезе в противниковата пеналтерия, но още от нейната граница реши да стреля от скорост, предизвиквайки спазяване от Голини.

Леден душ за Наполи бе пуснат в 59-ата минута. Само няколко минути, след като Джовани Симеоне си изкара жълт картон, той "извоюва" нов такъв. Нападателят действа несъобразително спрямо Мазочи, за което бе декориран в червено. Това бе първият червен картон през цялата кариера на играча в Италия.

Video edited on Kapwing

Тюрам можеше да нокаутира "небесносините" в 69-ата минута. Асът на символичните гости пропусна да се възползва от изсипана от Димарко топка в наказателното поле. От около 2-3 метра националът на Франция не съумя да уцели добре топката, която бе избита далеч напред.

Няколко минути по-късно отново Тюрам направи дори още по-фрапантен пропуск. След изпълнение на корнер Павар отклони топката с глава към втора греда. Там беше нападателят, който засече с коляно, но коженото "кълбо" премина на сантиметри от гредата.

Наполи най-сетне отново понечи да погледне към противниковата врата 10 минути преди да изтекат редовните 90. Мариу Руи пробва мерника си от сериозна дистанция и не беше далеч, но така и не уцели вратата.

Великолепна намеса на Голини в предпоследната минута от редовното време съхрани шансовете на Наполи за нещо в мача. Стражът излезе очи в очи с Мартинес, предотвратявайки сигурен гол.

ГОООЛ! Лаутаро Мартинес най-после откри сметката на Интер в мача в 91-вата минута. Аржентинецът засече центриране отдясно на Бенжамен Павар, оплитайки топката в мрежата на "небесносините".

Video edited on Kapwing

Стартови състави

Наполи: Голини, Мазочи, Рахмани, Хесус, Ди Лоренцо, Политано, Лоботка, Каюсте, Зербин, Симеоне, Кварацхелия

Интер: Сомер, Асерби, Де Врей, Павар, Димарко, Мхитарян, Чалханоглу, Барела, Дармиан, Мартинес, Тюрам

Преди мача

"Небесносините" влязоха в битката за трофея като актуален шампион на Серия А и победи Фиорентина с 3:0, а Интер спечели Купата през миналия сезон и премина през Лацио със същия резултат.

Сега възпитаниците на Индзаги излизат за исторически трети пореден трофей от надпреварата, след като възпитаниците му печелиха финала през последните две години. Наполи не е печелил турнира от 2014 г.

На разположение за Наполи не са Натан и Траоре, а за "змията" отсъства единствено Куадрадо. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички