Синът на Диего Симеоне герой за Наполи в Суперкупата на Италия: Само Игуаин е до него (ВИДЕО)


Синът на Диего Симеоне герой за Наполи в Суперкупата на Италия: Само Игуаин е до него (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2608 0

Суперкупата на Италия започна по формата на тази на Испания. В първия полуфинал Наполи победи Фиорентина с класическото 3:0 - отново на стадиона на Ал Насър в Рияд, Саудитска Арабия. Утре (петък - 19.01) е другият полуфинал, в който един срещу друг излизат Интер и Лацио.

Наполи ликува срещу Фиорентина за Суперкупата на Италия

През първото полувреме от днешния дуел имаше няколко изключително чисти ситуации за гол и пред двете врати. Шампионът се възползва от своя шанс чрез сина на Диего Симеоне - Джовани Симеоне. Аржентинецът получи добро подаване и се озова зад противниковата отбрана. Той влезе в наказателното поле и от неособено голям ъгъл стреля по земя по диагонала и не остави шансове на стража.

С попадението си той се превърна в едва втория аржентински футболист, който се разписва за Наполи в Суперкупата на Италия. Това е правил и Гонсало Игуаин (два гола срещу Ювентус през 2014 година).

Футболистите на Наполи празнуват

И докато "партенопеите" се възползваха от своя шанс, то гостите имаха малшанс. Първо гол на Белтран бе отменен заради засада (28'), а след това минута преди края на полувремето Нанитамо Иконе пропусна дузпа.

През второто полувреме "виолетовите" имаха осезаемо предимство и при притежанието на топката, и при опитите за гол. Все пак по-чистите положения бяха за Наполи и паднаха още два гола. И двата бяха дело на Алесио Дзербин в последните минути от редовното време (84' и 86').

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички