Лацио вкара три и мина без проблем през Специя


Лацио вкара три и мина без проблем през Специя
Снимка: Getty Images

1534 0

Отборът на Лацио стигна до ценен успех с 3:0 като гост на Специя в мач от 30-ия кръг на Серия А. Под светлината на прожекторите бяха Чиро Имобиле, Фелипе Андерсон и Маркос Антонио, които вкараха головете за "орлите".

Срещата започна силно за домакините, които още във втората минута нацелиха гредата. Меди Бурабия успя да посрещне топка в наказателното поле и стреля, но нацели напречната греда. В 33' обаче Итън Ампаду повали опонент в собственото наказателно поле и веднага бе отсъдена дузпа за Лацио. Масимилиано Ирати се посъветва с ВАР и след проверката дузпата бе потвърдена. Чиро Имобиле застана зад топката и откри резултата.

В 52-ата минута Фелипе Андерсон покачи до 2:0 след като бе на правилното място в точното време, за да направи добавка и да вкара кълбото от непосредствена близост. ВАР отново се намеси, за да провери дали попадението е редовно и в крайна сметка то бе зачетено.

Специя се опитваше всячески да се добере до гола пред своята публика, но така и не успя да стигне до него, тъй като защитата на Лацио не поддаваше в нито един случай. В 84' Итън Ампаду си изкара втори жълт картон и бе изгонен.

Логичното се случи и Лацио стигна до трети гол. Маркос Антонио направи чудесен пробив в 89' и успя да го завърши успешно с хубав удар право в долния ляв ъгъл на Бартоломей за 3:0.

С победата Лацио продължава да е втората позиция с 61 точки, изоставайки на 13 пункта от лидера Наполи. Специя продължава да се бори за оцеляването си и е на втората позиция с 26 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички