Хари Кейн посегна към историята, а Байерн се отпуши и разпердушини Лацио (ВИДЕО)


Хари Кейн посегна към историята, а Байерн се отпуши и разпердушини Лацио (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2315 0

Байерн най-сетне превъзмогна контузиите и лошата форма от последните седмици и изнесе силен мач-реванш срещу Лацио. „Баварците“ доминираха и след 3:0 се класират за четвъртфиналите на Шампионската лига. Хари Кейн се разписа на два пъти, с което головете му в най-комерсиалния клубен турнир вече стават 27. Над него е само Уейн Рууни с 30, що се отнася до английските голмайстори в надпреварата.

Друга важна новина за Байерн е завръщането след тримесечно отсъствие на Серж Гнабри. Той влезе за кратко в края, а в предстоящия мач от Бундеслигата с Майнц е много вероятно да запише и повече игрови минути.

Срещата премина под почти пълния диктат на домакините, които можеха да спечелят и с по-изразителен резултат. Гостите от Лацио обаче могат да съжаляват, че при 0:0 в 37-та минута Чиро Имобиле изпусна чисто положение с глава. До края на полувремето баварците вече водеха с 2:0 и владееха напълно съдбата си.

3:0, а можеше и повече!

През втората част Байерн продължи с доминацията си, а Лацио постепенно тотално се обезвери. Тимът на Томас Тюхел ще трябва да почака, докато разбере името на следващия си съперник в Шампионската лига, защото жребият е на 15 март, от 13:00 часа българско време.

Вижте подробното развитие на срещата по-долу:

Хари Кейн се разписа срещу Лацио

Първо полувреме:

1-10' - Очакван ранен натиск на "баварците". Гостите все пак направиха една опасна атака, но Гендузи стреля встрани.

27' - Атаките на Байерн продължават, но без чисти положения. Кейн и Сане имаха добри възможности, но изстрелите им биваха блокирани.

37' - Невероятен пропуск на Чиро Имобиле! Матия Закани отлично видя непокрития нападател на задна греда, но Имобиле не уцели вратата с глава от непосредствена близост.

39' - ГОЛ ЗА БАЙЕРН! Топката бе центрирана на втора греда, след това продължена с глава от играч на Байерн и Хари Кейн от упор разстреля Проведел!

40' - Байерн пропусна да вкара втори гол в рамките на минута и половина! Лерой Сане подаде към Мусиала, но ударът му от чиста позиция мина покрай страничната греда.

45+1' - ВТОРИ ГОЛ ЗА БАЙЕРН! Топката бе изчистена след корнер за "баварците", Матиас де Лигт стреля страхотно от воле, а току пред вратата Томас Мюлер отклони с глава за 2:0!

Второ полувреме:

54' - Натиск за Байерн и през второто полувреме, както и неоснователни претенции от страна на Лацио за дузпа срещу Имобиле.

66' - 3:0 за Байерн! Като че ли всичко приключи! Далечен удар на Сане бе спасен с мъка от Проведел, но топката попадна на пътя на Хари Кейн, който не сгреши.

71'- Греда за Байерн! Томас Мюлер бе изведен сам срещу Проведел, но не успя да го преодолее.

73' - Опасен удар на Луис Алберто, който обаче бе блокиран и излезе в корнер. 

90' - Мачът се доиграва, а победителят е ясен!

Стартови състави 

Байерн Мюнхен: Нойер, Кимих, Де Лихт, Дайър, Герейро, Павлович, Горецка, Сане, Мюлер, Мусиала, Кейн;

Лацио: Проведел, Марушич, Фуентес, Романьоли, Пелегрини, Гендузи, Весино, Луис Алберто, Дзакани, Имобиле, Андерсон;

Преди мача

За първи път отборите мериха сили отново на осминафиналите в Шампионска лига, но през 2021 г. Тогава баварците се класираха с общ резултат 6:2 след победи и в двете срещи (4:1, 2:1). Сега те загубиха първата среща 0:1 и напрежението над Тухел се засили. 

За баварците водещ проблем преди днешното домакинство е пълният лазарет - Бое, Бухман, Коман, Мазрауи, Сар са контузени, Упамекано е с червен картон, а Гнабри остава под въпрос. Сред отсъстващите за Лацио са Патрик и Ровела. 

"Орлите" влязоха в лоша серия след успеха на баварците - три загуби и успех в рамките на четири срещи, а Байерн победи, завърши наравно и загуби по един път. 

Още: Изненада в Шампионска лига: ПСЖ фаворит да се издъни, а повален гигант е по-опасен от всякога

Мирослав Клозе назова грешка на ръководството на Байерн Мюнхен и отправи призив: Клубът трябва да внимава

Мусиала отказа да преподпише с Байерн, ще продължи във Висшата лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички