Лацио с успех в Торино, Фиорентина уби надеждите на Наполи за титла


Лацио с успех в Торино, Фиорентина уби надеждите на Наполи за титла
Снимка: Getty Images/Guliver

1013 0

 Лацио постигна минимална победа с 1:0 като гост на Торино в среща от 35-ия кръг на италианската Серия А. Единственото попадение в срещата реализира сръбският халф на „лациалите“ Сергей Милинкович-Савич в 56-ата минута. Преди това домакините изпуснаха дузпа след неточно изпълнение на Луис Алберто в 23-ата минута.

С успеха Лацио събра актив от 70 точки, колкото има и градския съперник Рома, като двата тима делят съответно четвърто и трето място. Торино е десети с 47.

В друг мач от този кръг Фиорентина постигна класическа победа с 3:0 при домакинството си на претендента за титлата Наполи. По този начин „виолетовите“ до голяма степен убиха надеждите на своя съперник да триумфира със Скудетото за първи път от сезон 1989–90. Тимът на Маурицио Сари вече изостава на 4 точки от лидера Ювентус, три кръга преди края на сезона.

В герой за Фиорентина се превърна младият нападател на тима Джовани Симеоне. Синът на Диего Симеоне бе просто неудържим в преднини позиции, реализирайки хеттрик (34‘, 62‘, 90‘), за да донесе домакинския успех на своя отбор.

С ключово значение за крайния резултат бе и ранният червен картон на бранителя на гостите Калиду Кулибали, който остави неаполитанци с 10 души още в 8-ата минута.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички