Сити попълва арсенала на Гуардиола с един от най-точните подавачи в Европа


Сити попълва арсенала на Гуардиола с един от най-точните подавачи в Европа
Снимка: Guliver/GettyImages

1827 0

Ръководството на Манчестър Сити работи усилено по селекцията на "гражданите" за следващия сезон и един от първите трансфери на Хосеп Гуардиола вече изглежда уреден. Според информация на "La Sexta", шампионът на Висшата лига вече има договорка с разиграващия халф на Наполи Жоржиньо.

Бразилецът е в клуба от 2014 година, когато беше привлечен от състава на Верона. Оттогава насам, той пасна идеално до Марек Хамшик в средата на терена и е с основна роля за възхода на Наполи в последните 3 сезона. Гуардиола лично е настоял за неговото привличане, като в него вижда изключителен талант и способност да дирижира темпото по време на игра. Жоржиньо завърши миналия сезон с най-много точни подавания както в Серия А, така и в топ 5 на европейските първенства. 

Според информаията на кореспондента на "Ла Секста" в Манчестър - Хосе Алварес, през миналата седмица изпълнителният директор на "гражданите" Чики Бегиристайн е провел среща с агента на играча - Жоао Сантош, по време на която двете страни са се разбрали по параметрите в договора на играча. Предстоят и преговори с ръководството на Наполи, които в Сити се надяват да завършат преди старта на Световното първенство по футбол в Русия.

Хосеп Гуардиола разчита много на халфовата си линия, която е отговорна както за владението на топката, така и за високата преса, която изисква испанският специалист. С напредващата възраст на Фернандиньо и напускането на Яя Туре се очаква бившият треньор на Барселона да вземе поне още един халф, ако сделката с Жоржиньо бъде доведена до успешен край.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички