Лацио разби Милан и завърза здраво битката за топ 4 в Серия А


Лацио разби Милан и завърза здраво битката за топ 4 в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

3308 0

Лацио разби Милан с класическото 3:0 като домакин в сблъсък от 33-ия кръг на италианската Серия А. Римските "орли" категорично надиграха "росонерите" и ги победиха с два гола на Хоакин Кореа и едно попадение на Чиро Имобиле в края на мача.

Само две минути след началото на срещата Лацио излезе напред в резултата. Хоакин Кореа хитро се измъкна зад отбраната на "росонерите", за да излезе сам срещу вратаря Донарума и да го преодолее с хубав минаващ удар - 1:0!

В следващите минути Лацио продължи да атакува и създаде няколко голови шанса пред Кореа и Чиро Имобиле, които обаче не успяха да ги оползотворят. В 31' опасен удар на Хакан Чалханоглу бе блокиран от Пепе Рейна. В края на частта пък Кореа намери Мануел Ладзари, който прати топката в мрежата на Милан, но след намесата на ВАР голът бе отменен поради засада.

В началото на втората част Лацио все пак стигна до второ попадение. Хоакин Кореа успя да нанесе удар към вратата на "росонерите", който преодоля стража Донарума и се озова в мрежата. ВАР разгледа ситуацията за нарушение, но не установи такова, и попадението бе зачетено - 2:0!

Второто попадение сякаш примири гостите, а в същото време даде нужното спокойствие на "орлите". В следващите минути нито един от двата отбора не създаде нищо опасно пред противниковата врата, а и не влагаха особено усилия за това. Едва в 80' Чиро Имобиле можеше да вкара за домакините, но ударът му срещна гредата.

В края на срещата Лацио все пак се добра до трето попадение, с което окончателно пречупи Милан и показа надмощието си. Ладзари намери Чиро Имобиле, а той успя да отбележи във вратата на Донарума - 3:0!

След победата Лацио остава на шесто място в подреждането, но с актив от 61 точки - с пет по-малко от петия Милан, който е с 66. Със същия актив от точки са и отборите на Наполи и Ювентус, които са трети и четвърти. Вторият Аталанта пък е с 68 пункта. Лацио е с мач по-малко от своите конкуренти, като при победа може да се доближи на само две точки от топ 4.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Загубата на Милан от Сасуоло в последния кръг окончателно прекърши амбициите на "росонерите" за титлата в Серия А. Към момента тимът изостава на 13 точки от водача Интер, който е с мач повече, а разликата трудно може да бъде стопена в оставащите кръгове на сезона.

Милан обаче не трябва да се разсейва, защото рискува да изгуби и мястото си в топ 4. Ювентус, Наполи и Аталанта са твърдо решени да играят в Шампионска лига през идния сезон, а такива амбиции има и днешният съперник на Милан - Лацио, който е малко по-назад в подреждането, но не е за отписване.

СЪСТАВИ

Лацио: Рейна, Ачерби, Лацари, Раду, Марушич, Лукас, Милинкович-Савич, Лулич, Кореа, Алберто, Имобиле

Милан: Донарума, Калабрия, Кяер, Томори, Ернандес, Салемакерс, Бенасер, Кеси, Чалханоглу, Ребич, Манджукич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички