Лацио продължава с великолепната си серия, нанесе първа загуба на Ювентус


Лацио продължава с великолепната си серия, нанесе първа загуба на Ювентус
Снимка: Getty Images/Gulliver

1374 0

Лацио постигна шеста поредна победа в Серия А, след като победи у дома шампионът Ювентус с 3:1. Кристиано Роналдо изведе "бианконерите" напред, но след попадения на Фелипе, Милинкович-Савич и Кайседо домакините се изкачиха до трета позиция с 33 точки. Вторе в "Старата госпожа" с 36 точки, а лидер е Интер с 38. Това е първа загуба за Ювентус на Маурицио Сари от началото на сезона.

Ювентус започна по-добре срещата и създаде по-чисти положения. В 25' "бианконерите" стигнаха и до откриващо попадение. Кристиано Роналдо си освободи пространство в наказателното поле, за да получи подаване от Родриго Бентанкур, и изпрати топката в долния ляв ъгъл. Десет минути след това Чиро Имобиле можеше да изравни, но ударът му мина покрай лявата греда.

В 43' Кристиано Роналдо скочи над защитниците и пласира мощния си удар с глава в долния ляв ъгъл, но Томас Стракоша беше подготвен и спаси. В добавеното време на първата част домакините все пак стигнаха до попадение. Луис Алберто демонстрира страхотната си техника и отправи красиво прехвърлящо центриране в наказателното поле, където Луис Фелипе успя да го превърне в превъзходен гол, насочвайки топката под напречната греда.

През второто полувреме в 74' "орлите" стигнаха до пълен обрат. Сергей Милинкович-Савич  отбеляза с презицен удар в долния десен ъгъл, след като беше изведен в наказателното поле от превъзходен прехвърлящ пас на Луис Алберто. 5 минути преди Куадрадо бе изгонен с директен червен картон и съвсем усложни задачата пред своя тим. В 79' Шчесни направи и фаул, след който последва дузпа. Стражът на Юве обаче изкупи вината си, след като спаси удара на Чиро Имобиле. До края на двубоя шампионите така и не намираха начин как да отбележат ново попадение, като дълбоко в добавеното време Лацио оформи крайното 3:1. Кайседо  овладя отбитата топка в наказателното поле и я изстреля в лявата страна на вратата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички