Трансферната политика на Ювентус е причината за неубедителната игра при Сари


Трансферната политика на Ювентус е причината за неубедителната игра при Сари
Снимка: Getty Images/Gulliver

1616 0

Италианският шампион Ювентус започна сезона по доста добър начин. „Бианконерите“ се намират на втората позиция в Серия А след 11 победи, 3 равни и нито една загуба. В Шампионската лига тимът убедително спечели своята група, след като записа 4 успеха и 1 равенство. Въпреки това с представянето си на терена „Старата госпожа“ продължава да оставя впечатлението, че отборът не играе хубав и атрактивен футбол след идването на Маурицио Сари начело на тима през лятото.

Една от основните причини за проблемите в играта на Ювентус е трансферната политика от миналото лято. Торинският клуб привлече няколко нови играча през лятото, но за момента почти никой от тях не оправдава очакванията, което се превръща в проблем за Сари. Халфът Аарън Рамзи, който дойде като свободен трансфер и десният бек Данило, който беше част от сделката по продажбата на Жоао Кансело в Манчестър Сити пропускат доста голяма част от сезона, заради здравословни проблеми. Полузащитникът Адриен Рабио, който дойде от ПСЖ като свободен агент също не успява да си намери място в стартовата единайсеторка. Младият Матайс Де Лихт, който бе най-скъпата лятна покупка в тима, все още не успява да покаже играта си, която го направи световна звезда в Аякс.

Единствената позитивна нотка в Ювентус от новите играчи показва завърналият се Гонсало Игуаин, който трябваше да напусне клуба през лятото, но сега са превърна в един от основните играчи в състава на „бианконерите“. А ето какъв друг проблем за решаване има пред Маурицио Сари.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички