Лацио прегази Сампдория за 11-та поредна победа в Серия А


Лацио прегази Сампдория за 11-та поредна победа в Серия А
Снимка: Gulliver/GettyImages

1467 0

Отборът на Лацио записа пореден успех в Италианската Серия А по пътя си към титлата в Калчото. „Орлите“ разгромиха Сампдория с 5:1 в среща от 20-тия кръг на италианското първенство. Чиро Имобиле вкара хеттрик за победата, а Филипе Кайседо и Бастош добавиха по едно попадение за победата. Карол Линети отбеляза единствения гол за „моряците“ в срещата.

Домакините започнаха по отличен начин срещата на „Олимпико“, като стигна до гол още в 7-мата минута. Чиро Имобиле навлезе в наказателното поле на Сампдория, но ударът му бе спасен от Аудеро. При добавката обаче Фелипе Кайседо бе точен за 1:0! В 16-тата минута Мануел Лазари стреля, но топката се удари в ръката на Никола Муру и съдията отсъди бялата точка. Чиро Имобиле застана зад топката и бе точен за 2:0! Италианският национал отбеляза втория си гол в двубоя 3 минути по-късно. Имобиле бе изведен зад гърба на отбраната на „моряците“ и направи резултата класически – 3:0!

В началото на втората част домакините продължиха наказателната си акция. Влезлият като резерва Бастош получи чудесна топка на границата на наказателното поле и в 54-тата минута направи резултата 4:0! В 62-рата минута отборът на Лацио получи втора дузпа. Луис Алберто стреля, но топката се отби в ръката на Омар Колей. Зад топката отново застана Чиро Имобиле и оформи своя хеттрик в срещата – 5:0! В 70-тата минута все пак гостите стигнаха до почетно попадение. Габиадини стреля към вратата на Лацио, но Стракоша спаси. При добавката обаче Карол Линети бе точен за 5:1! В 74-тата минута пък Жулиан Чабо получи червен картон за влизане в краката на Фелипе Кайседо.

Победата бе 11-та поредна за Лацио в Серия А. С успеха тима на Симоне Индзаги събра актив от 45 точки и е само на една от втория Интер. Сампдория остава на 16-тата позиция с 19 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички