И без Роналдо Ювентус прегази СПАЛ и си уреди битка с Интер за Купата на Италия


И без Роналдо Ювентус прегази СПАЛ и си уреди битка с Интер за Купата на Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

3348 0

Италианският шампион Ювентус победи втородивизионния СПАЛ с резултат 4:0 като домакин в мач от 1/4-финалите за Купата на Италия. Алваро Мората от дузпа, Джанлука Фработа, Деян Кулушевски и Федерико Киеза отбелязаха попаденията за "бианконерите", за да ги класират за полуфиналната фаза, където ще се изправят срещу Интер.

Още в деветата минута Алваро Мората можеше да открие резултата, но стражът Бериша успя да се намеси. Шест минути по-късно обаче Адриен Рабио бе фаулиран в наказателното поле и Юве получи дузпа. Мората застана зад бялата точка и отбеляза - 1:0!

В 24' Кулушевски центрира опасно в наказателното поле, но Бериша предотврати евентуална опасност за вратата му. В 33-ата минута Юве удвои преднината си, след като крайният бранител Джанлука Фработа вкара с удар от границата на пеналтерията - 2:0!

В края на първата част СПАЛ претендираше за дузпа, след като Демба Сек падна на тревата, но съдията не уважи исканията на гостите. В началото на втората част удар на Деян Кулушевски заплаши вратата на гостите, но Бериша отново се намеси. Стражът обаче се оказа безпомощен в 79', когато Кулушевски вкара - 3:0! Късно в добавеното продължение на мача Федерико Киеза добави още един гол за Ювентус - 4:0!

Полуфиналите се играят в два мача, като първата среща между Интер и Ювентус ще се изиграе на 3 февруари на "Сан Сиро, докато втората - на 10 февруари в Торино. В другия полуфинален сблъсък ще играят Аталанта и победителят от срещата Наполи - Специя, която ще се играе в сряда вечер. 

ПРЕДИ СРЕЩАТА: 

В предишната фаза Ювентус трудно отстрани Дженоа, след като на шампионите им се наложи да играят продължения, за да победят с 3:2. СПАЛ пък отстрани Сасуоло след 0:2 като гост. Ювентус се нарежда четвърти в Серия А, докато СПАЛ е пети в Серия Б.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ювентус: Буфон, Фработа, Демирал, Де Лихт, Драгусин, Рабио, Фаджоли, Рамзи, Бернардески, Кулушевски, Мората

СПАЛ: Бериша, Бриньоли, Викари, Дикман, Еспозито, Мисироли, Околи, Раниери, Сек, Серникола, Флокари

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички