Кристиано Роналдо: Благодаря на всички, които взеха участие в това пътешествие


Кристиано Роналдо: Благодаря на всички, които взеха участие в това пътешествие
Снимка: Getty Images/Guliver

1989 0

Голямата звезда на световния футбол и на Ювентус Кристиано Роналдо използва личния си профил в социалната мрежа "Фейсбук", където публикува дълго и философско обръщение към феновете си след края на сезона с "бианконерите".

"Животът и кариерата на всяка играч от най-високо ниво са направени от възходи и спадове. Година след година се изправяме срещу фантастични отбори с изключително футболисти и амбициозни цели, така че трябва винаги да даваме най-доброто, за да се държим на отлично ниво.

Тази година не успяхме да спечелим Серия А, поздравления за Интер за заслужената титла. Въпреки това трябва да оценя всичко, което постигнахме в Ювентус през този сезон - както в колективен, така и в индивидуален план. Суперкупата на Италия, Купата на Италия и трофеят за голмайстор на Серия А ме изпълват с щастие, най-вече заради трудността, с която са постигнати в страна, в която нищо не е лесно за печелене.

С тези постижения достигнах цел, която съм си поставил от първия ден в Италия: Да спечеля шампионата, Купата и Суперкупата и да бъда най-добрият играч и голмайстор в тази страхотна футболна страна, изпълнена с невероятни играчи, гигантски клубове и собствена футболна култура.

Вече съм казвал, че не преследвам рекордите, а те преследват мен. За тези, които не разбират какво имам предвид с това, всъщност е много просто: Футболът е колективна игра, но индивидуалното надскачане помага на тима да постига целите си. Трябва винаги да искаш повече на терена, но и да работиш повече извън него, така че рекордите и отборните постижения да станат неизбежни и да идват като последица едно от друго.

Ето защо съм толкова горд с един факт, който много се споменава в последните дни: Зз съм шампион на Англия, Испания и Италия, носител на националната купа в Англия, Испания и Италия, носител на Суперкупата в Англия, Испания и Италия, най-добър футболист в Англия, Испания и Италия, голмайстор в Англия, Испания и Италия, с над 100 гола за клубовете ми в Англия, Испания и Италия. Нищо не може да се сравни с чувството да знам, че съм оставил своя отпечатък в страните, в които съм играл, и съм радвал феновете на отборите, чиито цветове съм защитавал. Това е, за което работя, това ме движи напред и това ще преследвам до последния ден.

Благодаря на всички, които взеха участие в това пътешествие. Държим се заедно" - бе съобщението на Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички