Роналдо, Холанд, Мбапе - три имена, чието бъдеще интересува футболна Европа


Роналдо, Холанд, Мбапе - три имена, чието бъдеще интересува футболна Европа
Снимка: Getty Images

3826 0

В навечерието на отварянето на летния трансферен прозорец, има няколко въпроса, които вълнуват цяла футболна Европа - какво ще се случи с играчи като Кристиано Роналдо, Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе.

Кристиано Роналдо (договорът му изтича през юни 2022)

Може би имаше нещо специално в решението на Андреа Пирло да остави португалеца резерва в последния кръг на италианската Серия А. Ювентус се нуждаеше от задължителна победа, за да запази надеждите си за класиране в Топ 4, но най-добрият играч на клуба от Торино бе оставен на пейката.

Остана усещане, че това е решение, което предшества развоя на събитията в следващите седмици. Роналдо взима много голяма заплата, а ръководството на Юве не крие, че изпитва сериозни финансови затруднения напоследък. 

Потенциална дестинация за Кристиано може да се окаже Париж и ПСЖ, тъй като отборът показа за пореден път, че няма опитен играч, който да им донесе така желания трофей от Шампионска лига. Друга възможна опция пред португалеца е завръщане в Манчестър Юнайтед, но не е сигурно дали той ще се съгласи да премине в първенство, където футболът е адски интензивен за неговите 36 години!

Ерлинг Холанд (договорът му изтича през юни 2024) 

Норвежецът е може би най-желаният футболист в света в момента. Въпреки че за известен период от време бе контузен през сезон 2020/21, той все пак забоде 41 гола за Борусия Дортмунд във всички турнири, а е едва на 20 години!

Не е тайна, че и Барселона, и Реал Мадрид проявяват амбиции да си осигурят дългосрочните услуги на Холанд, но в Дортмунд все още не желаят да го пуснат да си ходи. Решението им е обусловено и от факта, че "жълто-черните" ще играят в Шампионска лига през следващия сезон и не искат да се лишават от голмайстора си преди това.

Според някои медийни публикации обаче, Холанд има клауза в договора, която ще се активира през лятото на 2022 година и той ще може да бъде закупен от всеки тим, който извади на масата 75 милиона евро. Именно затова крайното решение пред Борусия Дортмунд ще бъде още по-трудно - да се лиши от най-добрия си играч за огромна сума сега или да го задържи за още един сезон, за да им помогне в Шампионска лига, но след това да го загуби за много по-малко пари...

Килиан Мбапе (договорът му изтича през юни 2022)

Французинът на този етап е избрал е да не преподписва контракта си с ПСЖ, тъй като желае да си остави отворена опцията "Реал Мадрид". "Белия балет" никога не е криел желанието си да привлече световния шампион в редиците си, а самият Мбапе също мечтае един ден да заиграе на "Бернабеу"!

Ливърпул е друг клуб, който би могъл да се окаже подходящ за 22-годишният нападател, но заплатата му би била основна пречка за осъществяването на един такъв трансфер. При всички положения в Париж ще трябва да вземат много важно решение, защото договорът на играча изтича след една година и едва ли някой в клуба би се радвал Килиан Мбапе да си тръгне без пари. Изглежда сякаш топката е в полето на французина и той няма да има грешен ход в тази заплетена ситуация!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички