Косовар изкара Наполи от кризата: Шампионът едва се справи с последния (ВИДЕО)


Косовар изкара Наполи от кризата: Шампионът едва се справи с последния (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

390 0

След четири двубоя без вкаран гол и записана победа - Наполи постигна първия си успех за 2024 г. от 16-ия кръг насам в Серия А. В съботния следобед шампионът се справи с 2:1 над последния във временното класиране Салернитана (20-и кръг). 

Хвича направи голяма глупост в 100'

Възпитаниците на Мадзари успяха да преодолеят срамното поражение с 0:3 в Торино от преди седмица и днес с доза късмет реализираха дълбоко в добавеното време на срещата за пълния обрат в срещата. 

По-притеснителен остава фактът, че Наполи побеждава съперник едва за втори път в последните 11 срещи, в които допуска първи гол (2 победи, 2 равенства, 7 загуби). За Салернитана пък ситуацията не е нова, тъй като остават тимът през кампанията, който най-често допуска попадения в последния четвърт час. 

Регионалният съперник изглеждаше близо до последно, че пак няма да загуби като гост на Наполи, но страхотният гол на Кандрева от 29' не беше достатъчен за ценната точка. В отсъствието на Осимен за шампионът бяха точни Политано от дузпа в продължението на първото полувреме и Рахмани в самия край на срещата. 

Косоварът се възползва от много груба грешка на Очоа, който пък преди това на няколко пъти спаси своите. Голяма глупост в самия край на срещата направи Хвича Кварацхелия, след като си изкара излишен жълт картон и сега с Осимен ще пропуснат гостуването на Лацио.  

Наполи се изкачи до шеста позиция с 31 точки, докато Салернитана продължава борбата на дъното с най-малък актив в Серия А - 12 пункта.

Още: "Ти си боклук и позор": Скандалът в Наполи придобива нови измерения, Осимен нападна агента на Кварацхелия

Две звезди - различни съдби: Хвича и Осимен ще се разделят през следващия сезон

Исторически срам за Наполи в Торино! Лацио достигна шестицата в Серия А (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички