Кой печели и кой губи от трансфера на Кристиано Роналдо в Ювентус


Кой печели и кой губи от трансфера на Кристиано Роналдо в Ювентус
Снимка: Getty Images/Gulliver

3415 0

Португалската суперзвезда Кристиано Роналдо е на крачка от това да направи трансфера на годината. Звездата на Реал Мадрид е готов да напусне "Сантяго Бернабеу" след 438 мача, в които вкарва внушителните 450 гола и да се присъедини към италианския шампион Ювентус. В последно време той развали отношенията си с президента Флорентино Перес и това води до сделката, за която ще се говори дълго.

В Реал се готви началото на една нова ера с назначаването на Хулен Лупетеги и напускането на Кристиано. Преминаването в Торино ще превърне едни в печеливши, а други в губещи.

Губещи:

Гонсало Игуаин - В един етап от кариерата си Гонсало Игуаин реши да напусне Реал Мадрид, за да избяга от головата доминация на Роналдо. Той облече екипа на Наполи и след силни изяви бе привлечен в Ювентус. Там той стана любимец на феновете с головете и рекордите, които подобри. Но сега Кристиано отново идва, за да му открадне мечтата. Възможностите пред аржентинеца са две: или да отново да се превърне в сянка на португалския голаджия, или да избере да не му помага в предни позиции и да бъде сложен на пейката, или продаден.

Тотнъм - След като продадат Кристиано, е напълно възможно и Карим Бензема да напусне. Играч, който вече е на 30 години, има проблеми с контузии и често прави нелепи пропуски, е напълно вероятно да бъде продаден. При подобна раздяла, на "Сантяго Бернабеу" ще търсят голова машина, която да замести старата. А кой по-добре би се справил с това от голямата звезда на Тотнъм Хари Кейн. 135 гола в последните 4 сезона е огромна цифра, която доказва и постоянството на капитана на Англия. 

ЗАЩО РАБОТНИЦИ В ИТАЛИЯ СЕ ВДИГНАХА НА БУНТ ОТ ТРАНСФЕРА НА РОНАЛДО

Ла Лига - Продажбата на Кристиано може да се отрази добре на Реал, като ръководството ще опита да изгради една нова династия около младите испански таланти в клуба. Проблемите обаче са за испанското първенство и президента Хавиер Тебас, които ще изгубят най-голямата си маркетингова звезда. 

НЯМА ДА ПОВЯРВАТЕ КОЙ Е ЖИВЯЛ В БЪДЕЩАТА КЪЩА НА РОНАЛДО В ТОРИНО

Победители:

Джузепе Марота - Изпълнителният директор на Ювентус бе назначен в клуба, за да привлича млади играчи, които тимът да превърне в големи звезди и след като дадат достатъчно на клуба, да бъдат продавани за огромни суми. Най-пресният пример за това е Пол Погба. Марота има "пръст" в трансфера на Роналдо, като това може би ще остане една от най-големите му сделки.

Серия А - Докато Ла Лига губи, Серия А печели. Един от най-великите футболисти в историята идва в Италия, като това ще вдигне интересът много към мачовете на Ботуша. Някои издания в страната дори твърдят, че Серия А ще си върне магията, която Златан Ибрахимович ѝ предаваше преди да премине от Милан в ПСЖ.

Гарет Бейл - Кристиано Роналдо във всеки един етап от кариерата си на "Бернабеу", в който и Гарет Бейл е бил там, е считан за голямата звезда на отбора, което очаквано не се харесваше на уелсеца. Сега обаче това ще се промени, като Реал Мадрид ще заиграе в 4-3-3, а Бейл ще оперира от дясно, като ще бъде атлетът на отбора, суперзвездата в атака, човекът, който ще прави разликата между "кралския клуб" и останалите тимове. 

Кристиано Роналдо - Няма съмнение, че Кристиано Роналдо е победител тук. Първо, той ще получи немалко увеличение на заплатата, за което толкова време настояваше в Реал. Освен това той пристига в Ювентус като истинска суперзвезда и легенда на спорта и целта му ще бъде само една - да помогне на "Старата госпожа" да спечели така чаканата Шампионска лига. Освен това ще има огромната подкрепа на публиката, а държавата няма да го гони за неплатени данъци. Също така Кристиано ще има си има собствена лига, в която няма да трябва да се конкурира с Лионел Меси. В Испания португалецът взе едва две титли за девет години, докато за този период Ла Пулга грабна шест. В Итлаия нещата ще се променят, там той се очаква да печели титла след титла и да увеличи още повече златните медали в колекцията си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички