Десподов: Има разлика от земята до небето между България и Италия


Десподов: Има разлика от земята до небето между България и Италия
Снимка: принтскрийн

3341 0

Българският национал Кирил Десподов вече направи своя дебют в Серия А с екипа на Каляри. Това се случи в двубоя срещу Милан миналия уикенд, когто в 75-ата минута влезе бившият играч на ЦСКА. Нападателят сподели, че разликата между България и Италия е просто огромна и не може да се направи сравнение.

"Много се радвам, че успях да дебютирам в Серия "А", и то още във втория мач, след като преминах в Каляри. За жалост загубихме злощастно с 0:3. Но въпреки това съм щастлив, че записах първи минути в Калчото. Сбъдната мечта за мен. Още повече, че го направих на такъв прекрасен стадион. Съоръжение с толкова богата история. 

Аз не бях притеснен. Нямах такава тежест. Всичко е наред. Вътрешно очаквах и усещах, че ще получа шанс срещу Милан. Макар и за 15 минути, това значи много за мен. Започнах да навлизам в ритъма на Серия "А". Гледам колкото се може по-бързо да се адаптирам и да не обръщам внимание на това, че съм играл в България и сега идвам в толкова силно първенство. Гледам да се фокусирам върху тренировките, върху нещата, които иска треньорът, и да дам всичко от себе си. Зная, че всичко се постига с много труд и лишения", заяви той пред "Тема спорт".

Той коментира и разликата между Първа лига и Серия А, както и това, че е седмият българин, играл в елита на Италия. "Разликата е... Просто няма какво да се коментира. Тя е от тук до небето във всяко едно отношение. Организация, тренировки, ниво на футбола... Много, много различно.  За мен това е голямо постижение. Аз искам да играя в Серия "А" още от дете. Стените у нас бяха пълни с плакати на играчи от Калчото. Мечтаех да дойда да играя в Италия. Радвам се, че успях да го постигна.

Какви са шансовете на българина да стане титуляр в Каляри според Евроспорт Италия - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички