Киелини: Роналдо бе ограбен за "Златната топка", Реал му попречи да спечели


Киелини: Роналдо бе ограбен за "Златната топка", Реал му попречи да спечели
Снимка: Guliver/GettyImages

3341 0

Защитникът на Ювентус и Италия Джорджо Киелини заяви, че съотборникът му в клубния тим - Кристиано Роналдо, е бил "ограбен" от "Франс Футбол" относно наградата "Златната топка". Италианецът обаче визираше миналата година, като заяви, че от Реал Мадрид са искали да му попречат да спечели.

Както е известно, трофеят за 2018 година беше връчен на халфа на Реал Лука Модрич. За 2019 година победител стана звездата на Барселона Лионел Меси. Така, наградата се размина за Роналдо в две последователни години, като неслучайно португалецът бойкотира и двете церемонии.

"Роналдо беше наистина ограбен от "Златната топка" миналия сезон, когато Реал Мадрид реши да се увери, че той няма да спечели и това бе наистина странно. Този сезон беше по-балансиран. С цялото ми уважение, Модрич, дори и в най-добрия си сезон в кариерата, не заслужаваше наградата. Това беше знак от Реал Мадрид, тъй като искаха да спрат Роналдо да не спечели", заяви Киелини за "Sky Sport Italia".

"Той спечели Шампионска лига, но по тази логика Ван Дайк трябваше да спечели тази година, или пък миналата година - Гризман, Погба или Мбапе, защото направиха страхотни неща на Световното. Нямаше смисъл да е Модрич", допълни защитникът. А как Христо Стоичков разкритикува Роналдо снощи вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички