Категоричен Милан укроти Рома и постави под въпрос бъдещето на Жозе Моуриньо в Рома (ВИДЕО)


Категоричен Милан укроти Рома и постави под въпрос бъдещето на Жозе Моуриньо в Рома (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1271 0

С категоричен резултат и още по-внушаваща игра Милан надви Рома в дербито от 20-тия кръг на Серия А. "Росонерите" грабнаха победата с резултат 3:1, оставяйки съперника си далеч от челната петица.

Какво се случи?

Резултата в 11-тата минута на срещата откри Ясин Адли. В 56-ата минута домакините удвоиха преднината си чрез гол на Оливие Жиру. Леандро Паредес върна едно от попаденията от дузпа в 69-ата минута. 6 минути преди края на редовните 90 Тео Ернандес оформи крайното 3:1.

Победата бе ценна, но не повлия на класирането на Милан, който остана трети с 42 точки на сметката си - на 4 зад втория Ювентус и на 9 от лидера Интер. Рома от своя страна продължава да изпитва сериозни затруднения с намирането на място в челните позиции.

Още: Ултиматум за Жозе Моуриньо: Има 30 дни, за да спаси работата си в Рома

"Римските вълци" останаха далеч от Топ 5. Възпитаниците на Жозе Моуриньо запазиха актива си от 29 пункта, с които заемат 9-ата позиция в класирането.

Как се разви двубоят?

Рома започна мача енергично, стигайки първа до сериозна голова възможност. Пред Ел Шарауи се откри сериозен шанс, но той не съумя да преодолее вратаря на Милан Майк Менян.

Не отне обаче много време на Милан да поеме контрола над играта, а малко след това се стигна и до откриващото попадение. То бе дело на Ясин Адли в 11-тата минута на срещата.

Французинът получи топката извън наказателното поле, добре финтира противников защитник, отправяйки шут към долния ляв ъгъл. Миле Свилар не съумя да се намеси и домакините поведоха.

Video edited on Kapwing

Още: Пълен "Сан Сиро" изгледа изхвърчането на Милан от Купата на Италия (ВИДЕО)

След гола си Милан продължи да доминира. Жиру имаше шанс да удвои преднината на своя тим скоро след това, но пропусна. Свилар спаси удар на Пулишич след половин час игра.

Малко по-късно Тео Ернандес осъществи опасен пробив, завършил с удар в гредата. Рома опита да отговори Челик, който стреля опасно, но бе неутрализиран по страхотен начин от Менян.

Домакините отвърнаха на предизвикателството със скоростна контраатака, преминала през Леао и Тео Ернандес. Топката стигна до Жиру и след това до Пулишич, който стреля, но не достатъчно добре, за да преодолее противниковия страж. 

Още: ВИДЕО: Дузпа реши горещото римско дерби - Лацио е на полуфинал за Купата на Италия

Негативните новини за гостите продължиха и на полувремето с принудителната смяна на Джанлука Манчини, който не успя да продължи поради контузия. На негово място се появи Лоренцо Пелегрини.

И той обаче не успя да спре устрела на "росонерите", които удвоиха преднината си в 56-ата минута. Адли центрира към Кяер, който отклони за Жиру. Френският таран трудно можеше да сгреши от близка дистанция, правейки 2:0.

Video edited on Kapwing

Наглед контролиращия положението Милан сгреши сериознов 68-ата минута. Калабрия препъня Пелегрини, принуждавайки главния арбитър да посочи бялата точка. От нея точен бе Паредес, който върна "римските вълци" в мача.

И това обаче не се оказа достатъчно за възпитаниците на Жозе Моуриньо да потърсят поне точка в двубоя. Тео Ернандес сериозно попари амбициите им в 84-ата минута, реализирайки за 3:1 след асистенция от Жиру. При такъв резултат завърши и дербито от 20-тия кръг в Серия А.

Video edited on Kapwing

Още: Италианският парламент затвори заради Лацио - Рома, а феновете оформиха ракетен обстрел (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)

От чиста любов: Никола Калинич подписа договор с Хайдук със заплата от 1 евро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички