Категоричен Интер не остави шанс на Рома за мястото си в топ 4 (ВИДЕО)


Категоричен Интер не остави шанс на Рома за мястото си в топ 4 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2400 0

Макар и Наполи официално да стана шампион в италианската Серия А, борбата за топ 4 продължава с пълна сила. В едно от дербитата на 34-тия кръг Интер победи с 2:0 като гост Рома в ключов сблъсък за местата в зона "Шампионска лига". Попаденията отбелязаха Димарко в 33' и Ромелу Лукаку в 74'.

По този начин "нерадзурите" са на 4-то място с 63 точки, като същият брой има и Ювентус на третото място. "Бианконерите" обаче са с мач по-малко все още. Рома на Жозе Моуриньо пък остава на 7-о място с 58 точки. Интер затвърди доброто си впечатление, като това е четвърта поредна победа за тима.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във 2' Лоренцо Пелегрини стреля от дистанция, но бе неточен. Първото опасно положение за Интер пък дойде в 15', когато опасен удар на Марсело Брозович бе блокиран. Тогава "нерадзурите" поискаха и дузпа, но реферът бе категоричен, че такава няма. Малко след това Пелегрини отново стреля, но Андре Онана успя да избие в корнер.

В 34' гостите откриха резултата. Дензъл Дъмфрис се отличи със страхотно центриране в наказателното поле, където Федерико Димарко засече топката във вратата на Рома за 0:1.

 

 

До края на полувремето римските "вълци" продължиха да са по-настоятелни, но така и не съумяха да стигнат до изравнително попадение. Ибаньес стреля неточно с глава след изпълнение на фал, което бе сред най-чистите положения.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с нелошо положение за "нерадзурите", след като Кореа опита да изненада с далечен изстрел, но без успех. В 52' Димарко бе близо до втория си гол след рикошет, но топката мина покрай вратата на Патрисио.

В 56' Рома имаше сериозни претенции за дузпа заради игра с ръка на Дармиан. Такава обаче не последва, като реферът бе категоричен за решението си. Не последва и сигнал от ВАР за преразглеждане на ситуацията.

В 74' интригата съвсем намаля, след като Ромелу Лукаку вкара втори гол за "нерадзурите". Ибаньес направи груба грешка и подари топката на Лаутаро Мартинес. Той веднага подаде към Лукаку, който излезе сам срещу вратаря и бе безгрешен.Няколко минути след това и Брозович можеше да се разпише, но далечният му удар бе отразен. В 86' Лаутаро Мартинес разтресе напречната греда. 

 

СЪСТАВИ

Рома: Патрисио, Ибанес, Кристанте, Манчини, Спинацола, Залевски, Матич, Камара, Бове, Пелегрини, Белоти

Интер: Онана, Бастони, Ачерби, Дъмфрис, Димарко, Дармиан, Брозович, Барела, Чалханоглу, Кореа, Лукаку

Рома - Интер по ТВ: Къде да гледаме дербито от Серия А?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Жозе Моуриньо няма да може да използва Зеки Челик, който е наказан заради червен картон, докато Ел Шаарауи и Кумбула са с контузии. Д'Амброзио, Далберт, Госенс и Шкриниар пък са с травми и няма да могат да играят за гостите от Милано.

Рома има само една победа над този съперник в последните 12 мача, но тя дойде в последната им среща, когато през този сезон спечели с 2:1 на "Джузепе Меаца".

В класирането цели шест отбора са в битка за трите места (2-4). Подреждането преди кръга в тази зона изглежда по следния начин (при равен брой изиграни мачове): 2. Лацио (64 т.), 3. Ювентус (63 т.), 4. Интер (60 т.), 5. Аталанта (58 т.), 6. Милан (58 т.), 7. Рома (58 т.).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички