Италия приютява футболни бежанци от Афганистан


Италия приютява футболни бежанци от Афганистан
Снимка: Getty Images

1340 0

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина заяви, че страната е готова да приеме футболисти и футболистки-бежанци от Афганистан. Гравина излезе с изявление, че федерацията е готова да окаже необходимата помощ.

"Аз искам да потвърдя, че Италианската футболна федерация е готова да приеме футболисти и от двата пола, които търсят убежище в Италия, на тренировъчната база в Коверчано. Във футболния свят ние сме потресени и обезспокоени от кризата в Афганистан, но растройството трябва да се замени с решимост и да се помогне поне на тези, които са в най-тежко положение", коментира Гравина.

"Ние в Италия сме готови да допринесем, даже ако може да направим само това, което е разрешено от италианското правителство. Във всяка част от планетата, независимо от убежденията, никой не бива да има забрана да играе футбол. Никой не може да бъде лишен от мечтата си", добави той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички