Интер уволни Стефано Пиоли


Интер уволни Стефано Пиоли
Снимка: Getty Images/Guliver

991 0

Наставникът на Интер Стефано Пиоли бе уволнен от ръководството на клуба три кръга преди края на шампионата в Серия А, след като отборът загуби шансове да участва в евротурнирите през следващия сезон.

Пиоли пое "нерадзурите" преди 6 месеца, заменяйки Франк де Бур на поста, като започна добре престоя си на "Джузепе Меаца", но в последствие резултатите на тима се влошиха. Интер не успя да спечели нито един от последните си 7 мача, като загуби 5 от тях, а поражението от борещия се за оцеляване Дженоа през уикенда, разби и малките останали шансове на тима спечели виза за евротурнирите. "Искаме да благодарим на Стефано и неговия екип за тяхната отдаденост и сериозната работа, която свършиха през последните 6 месеца в един труден за нас сезон.

Клубът ще започне да планира за следващия сезон отсега", се казва в официалното съобщение. Според пресата в Италия ръководството на миланския клуб се надява да привлече мениджъра на Челси Антонио Конте, а другата голяма цел е наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне. До края на сезона Интер ще бъде воден от наставника на младежкия отбор Стефано Веки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички