Рома разгроми Милан и го отдалечи още повече от Европа


Рома разгроми Милан и го отдалечи още повече от Европа
Снимка: Getty Images/Gulliver

746 0

Рома нанесе тежка загуба с 4:1 като гост на Милан в 35-ия кръг на Серия "А".

Точен за "вълците" бе Един Джеко в 8-ата и 28-ата мин на срещата на "Джузепе Меаца". Марио Пашалич върна един гол в 75-ата минута, но в 78-ата Стефан Ел Шаарауи вкара трети гол за гостите. Даниеле де Роси пък оформи крайния резултат с попадение от дузпа.

Трите точки позволиха на Рома да се завърне на втората позиция в класирането. Загубата пък отдалечи Милан от голямата цел - участие в евротурнирите.

Рома не остави никакви шансове на "росонерите", като през цялото време доминираше и създаваше положения. Голмайсторът на „вълците” Един Джеко се разписа първо след асистенция на Мохамед Салах, а след това и удвои аванса на гостите, възползвайки се от подаване на аржентинеца Леандро Паредес.

Ранният гол допълнително стресна Милан, който така и не успя да затрудни Рома. Гостите продължиха да превъзхождат „росонерите”, но резултатът остана непроменен чак до 76-ата минута, когато хърватинът Марио Пашалич бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава намали резултата.

Радостта на Милан обаче бе прекалено кратка, тъй като Ел Шаарав отново възстанови аванса от два гола на „вълците” след асистенция на Един Джеко.

В 86-ата минута Габриел Палета извърши нарушение в наказателното поле на домакините и получи директен червен картон, а Даниеле Де Роси не сгреши от бялата точка.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички