Интер се измъчи срещу 10 от Селтик


Интер се измъчи срещу 10 от Селтик
Снимка: Getty images/Gulliver

1175 0

Отборът на Интер успя да победи Селтик с 1:0 като домакин в мач-реванш от шестнаисетинафиналите на Лига Европа и продължи напред с общ резултат 4:3.

Гуарин в края на мача вкара единственото попадение.

Гостите пък играха над 50 минути с човек по-малко, след като Ван Дийк бе изгонен за втори жълт картон.

Интер бе по-активен в началото и не спираше да търси вратата на шотландците.

Селтик обаче първи имаха възможност за гол, когато в 7 минута, когато Гуйдети получи пас в наказателното поле и моментално стреля, но във вратаря на домакините.

В 14-ата минута „детелините” имаха претенции за дузпа заради фаул в наказателното поле, но съдията даде авантаж.

В 20-ата минута милиметри попречиха на Икарди да засече прострелен пас в малкото наказателно поле и да открие за домакините.

Двубоят бе равностоен, като гостите не спираха да търсят гол, но устремът им бе спрян в 36-ата минута, когато Ван Дийк получи втори жълт картон и остави своите с човек по-малко.

До края на полувремето Интер затвори противника в наказателното му поле, но добрата организация в защитата и реакциите на вратаря позволиха на Селтих да се оттегли „сух” на почивката, за да се прегрупира.

Селтик показа зъби в началото на полувремето, но първото по-сериозно положение бе за Интер, когато Паласио отправи силен изстрел към вратата, но топката рикошира в защитник на „детелините” и излезе в корнер.

Глазголци правеха всичко по силите си да стигнат до наказателното поле на противника, но с човек по-малко атаките им не бяха толкова устремни.

Шакири пропиля ново изгодно положение за Интер в 67-ата минута. Играч на „нерадзурите” в наказателното поле отигра с глава към Шакири, на който не достигнаха сантиметри, за да прати топката по посока на вратата.

Интер не изпусна инициативата без да създава сериозни положения, но в 88-ата минута, след бързо развила се атака Сантон намери Гуарин, който с удар от около 25 метра разпечата вратата на коравите шотландци.

Това бе и всичко за Селтик в Лига Европа за тази година, който отпадна след два запомнящи се мача срещу тима от Милано.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички