Интер потроши Аталанта и вече докосва титлата (ВИДЕО)


Интер потроши Аталанта и вече докосва титлата (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

839 0

Интер разби Аталанта с 4:0 и дръпна с 12 точки пред втория Ювентус в Серия А. Това бе отложен мач, заради участието на "нерадзурите" за Суперкупата на Италия през януари. По този начин всички отбори вече имат по еднакъв брой срещи в Калчото (26) и титлата сякаш изглежда предопределена.

Неочаквано лесна победа

Срещата започна с два отменени гола – по един и за двата отбора. Първо гол на Аталанта бе отменен, заради игра с ръка, а след това попадение на Николо Барела не бе зачетено, заради засада. Малко след това пък Лаутаро Мартинес имаше страхотна възможност да вкара, но пропусна. Той получи пас от ляво и се оказа напълно необезпокояван пред вратата на гостите, но шутът му бе твърде неточен.

Още: Осимен избухна с хеттрик, а Наполи изпепели Сасуоло (ВИДЕО)

Ди Марко вкара третия гол срещу Аталанта

В 26-та минута Интер откри - Лаутаро слезе между линиите, пое топката и изведе страхотно Мхитарян. Карнесеки излезе навреме, но не успя да улови топката, след което тя попадна в Дармиан и той хладнокръвно вкара с левия крак. Минутка по-късно десният халф бек на Интер можеше да вкара и втори гол, но ударът му този път бе париран от вратаря. Към края на полувремето Лаутаро ефектно нацели напречната греда на Аталанта, след което топката излезе в аут.

В 45+2‘ дежурното попадение на аржентинското острие все пак дойде - Бенжамен Павар пусна към Лаутаро на границата на наказателното и въпреки, че срещу него имаше противников защитник, той успя да го залъже, да си отвори пространство и с левия крак направи безпомощен Карнесеки. Това беше и гол номер 64 за Интер в Серия А този сезон, с което те изпревариха поне временно Ливърпул и Байерн за приза „Най-силно нападение от Топ 5 първенствата“.

Всичко приключи в 53-та минута. Интер получи дузпа за игра с ръка на Ханс Хатебур. Шутът на Мартинес бе спасен, но при добавката Ди Марко направи резултата класически.

Още: Лаутаро мина "кота 100" за Интер, а Лече беше разпилян на съставни части (ВИДЕО)

Темпото спадна значително след третия гол, но все пак видяхме и четвърти. В 70-та минута Алексис Санчес центрира от пряк свободен и Давиде Фратези се разписа с глава.

 

 

Звезда на Интер може да наследи легендата Лука Модрич в Реал Мадрид

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички