Наполи не прости на обитателя на дъното в Серия А и влезе в топ 4


Наполи не прости на обитателя на дъното в Серия А и влезе в топ 4
Снимка: Getty Images

386 0

Наполи победи последния в класирането в Серия А - Салернитана, с 2:0 в мач от 11-ия кръг. Победата донесоха Джакомо Распадори с гол в 13' и Елиф Елмас с попадение в 82'.

Резултатът можеше да е по-убедителен за актуалния шампион на Италия, но те нацелиха веднъж гредата, а стражът на съперника - небезизвестният Гийермо Очоа, направи няколко спасявания в мача.

Неаполитанци поведоха доста рано срещу последния в класирането. В 13-ата минута Пьотр Желински центрира за Джакомо Распадори в наказателното поле. Той си нагласи топката и стреля в левия ъгъл на Гийермо Очоа. Мексиканският вратар инкасира 21-вото попадение във вратата си от началото на сезона.

Шампионите можеха да удвоят преднината си 2 минути по-късно, но този път Очоа показа класата си и направи страхотно спасяване - топката летеше към пространството под напречната греда. Ударът от границата на наказателното поле бе на Матео Политано.

През второто полувреме отново гостите имаха превес в играта и стигнаха до няколко положения. В 49-ата минута Матео Политано нацели лявата греда, а 12 минути по-късно Очоа отново направи добро спасяване след изстрел на Желински.

Все пак Наполи стигна до второ попадение, 8 минути преди края на редовното време. Елиф Елмас се освободи от съперниковите футболисти и от границата на наказателното поле отправи хубав удар, като топката спря в долния десен ъгъл.

Успехът качи Наполи с едно място в класирането и те вече са четвърти с 21 точки, 4 по-малко от лидера Интер. Салернитана, който е спечелил само 4 точки в 11 мача, остава последен в Серия А.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички