Интер измъкна победата срещу Удинезе и продължава битката за титлата с Милан


Интер измъкна победата срещу Удинезе и продължава битката за титлата с Милан
Снимка: Getty Images

2475 0

Интер продължава преследването на Милан в битката за Скудетото, след като победи с 2:1 Удинезе като гост в среща от 35-ия кръг на Серия „А“. Успехът, който съхрани надеждите на „нерадзурите“ да дублират титлата си от миналия сезон, донесоха Иван Перишич и Лаутаро Мартинес. За „фриуланите“ се разписа Игнасио Пусето.

Със завоюваните 3 точки активът на действащия шампион на Италия стана 75 точки. Хората на Симоне Индзаги изостават с две точки от градския си съперник Милан, който е окупирал върха. До края на първенството остават 3 кръга. Удинезе е на 12-ата позиция с актив от 43 пункта.

Двубоят на „Дачия Арена“ започна перфектно за Интер. Гостите откриха резултата още след първото си положение в срещата. Иван Перишич вкара за 0:1 с глава след центриране на Димарко от корнер.

В 36-ата минута Лаутаро Мартинес получи отлична топка в пеналта, след което Силвестри изби опита му за техничен прехвърлящ удар. Джеко бе близо до добавка, но Пабло Мари му попречи, а босненският нападател веднага поиска дузпа, претендирайки за нарушение срещу него. След преразглеждане на ситуацията от ВАР главният съдия Даниеле Кифи все пак посочи бялата точка. Лаутаро Мартинес изпълни дузпата, но нацели дясната странична греда, като след това от добавка прати топката в мрежата – 0:2. 

След почивката и двата отбора продължиха да играят открит футбол. Домакините обаче показаха зъби. Те се върнаха в мача в 72-ата минута, когато Дестини Удоджи пусна топката към  Пусето, който я довкара във вратата за 1:2. До края никой не успя да вкара редовен гол и Интер удържа победата си, а и надеждите си да защити шампионската си титла.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички