Интер избухна с 3 гола за 7 минути срещу Удинезе и си върна върха в Серия А


Интер избухна с 3 гола за 7 минути срещу Удинезе и си върна върха в Серия А
Снимка: Getty Images

989 0

Интер разби Удинезе в мач от 15-ия кръг на Серия А и си върна върха в класирането. "Нерадзурите" надвиха с 4:0 и имат 2 точки повече от Ювентус. "Фриуланите" останаха на незавидната 16-а позиция.

На своя стадион Интер избухна в края на първото полувреме и вкара 3 попадения в рамките на 7 минути - Чалханоглу от дузпа в 37', Димарко в 42' и Тюрам в 44'. Лаутаро Мартинес оформи крайното 4:0 в 84-ата минута. 

Още в 10' Интер можеше да поведе, но Лаутаро Мартинес нацели гредата. Той засече центриране на Димарко с глава, но сантиметри го разделиха от гола. Три минути по-късно самият Димарко можеше да даде аванс на своя тим, но Марко Силвестри се отчете с намеса.

В 15' Удинезе си откри отличен шанс да поведе с първото си навлизане в половината на "нерадзурите". Роберто Перейра завърши тази атака, но ударът му мина встрани от вратата.

В 25' Чалханоглу показа неточен мерник с изстрел покрай вратата, а 8 минути по-късно Лаутаро Мартинес навлезе на скорост в наказателното поле на "Фриуланите" и падна на тревата.

Аржентинецът претендира за дузпа срещу него и след като изгледа ситуацията сам, реферът посочи бялата точка. С изпълнението се зае Хакан Чалханоглу, който не сгреши - 1:0 в 37'.

Пет минути по-късно домакините внесоха известно спокойствие в редиците си, стигайки до втори гол. Негов автор бе Федерико Димарко, който с мощен шут с левия крак порази вратата на Силвестри за втори път в мача.

Минута преди изтичането на първото полувреме Интер направи преднината си класическа, когато при поредна атака Мхитарян намери много прецизно Маркъс Тюрам във вратарското поле и той не сгреши - 3:0.

До края "нерадзурите" не оставиха инициативата на съперника, а в 84-ата успяха да вкарат още едно попадение. Лаутаро Мартинес открадна топката от Пайеро в центъра, напредна и стреля достатъчно силно, за да спре топката в мрежата на гостите за четвърти път тази вечер. Това бе негов 14-и гол през сезона с екипа на Интер. 

Така грандът от Милано се поздрави с 12-ата си победа от началото на сезона. Ян Зомер пък записа 10-а суха мрежа в кампанията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички