Интер изстрада триумф над Парма след драматичен обрат в Серия А


Интер изстрада триумф над Парма след драматичен обрат в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

913 0

Отборът на Интер постигна много трудна победа като гост на Парма с 1:2 в последен мач от програмата на 28-мия кръг в Серия А. "Нерадзурите" се нуждаеха от две късни попадения и изгонен футболист на домакините, за да се доберат до обрат в резултата и крайната победа.

Парма откри резултата след само четвърт час игра, когато бившият футболист на Арсенал и Рома - Жервиньо, се разписа в мрежата на Ханданович. Пет минути по-късно "нерадзурите" имаха претенции за дузпа, но след намесата на ВАР бе установена, че няма извършено нарушение в наказателното поле на домакините.

В началото на втората част Лаутаро пропусна добра възможност, а малко по-късно и Жервиньо не бе точен пред другата врата. В средата на полувремето резервата на Интер Томазо Берни получи червен картон от главния арбитър заради непристойно поведение и се лиши от възможността да се появи в игра в по-късен етап.

В заключителните десет минути от двубоя Интер упражни още по-сериозен натиск в търсене на изравнителния гол. Ромелу Лукаку и Алексис Санчес пропуснаха по едно голово положение, а в 84-тата минута Стефан Де Врай все пак успя да изравни резултата след гол с глава.

Минута по-късно Юрий Куцка от състава на Парма получи втори жълт картон заради оспорване на ситуацията при гола и остави съотборниците си с един по-малко на терена за заключителните минути. Интер се възползва от числовото си преимущество и стигна до гол след отлична асистенция на Виктор Моузес и гол на Алесандро Бастони.

С победата Интер затвърди третото си място в Серия А с актив от 61 пункта, като е на четири точки от втория Лацио и на осем от лидера Ювентус. Парма от своя страна заема осмо място с 39 пункта - на шест зад шестия Наполи, който заема последното място, даващо право на участие в евротурнирите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички