Милан попари амбициите на Рома за топ 4 в Серия А


Милан попари амбициите на Рома за топ 4 в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

965 0

Отборът на Милан победи Рома с 2:0 като домакин в дербито от 28-мия кръг на италианската Серия А. "Росонерите" се поздравиха с успеха на "Джузепе Меаца", след като реализира два късни гола във вратата на столичани.

През първото полувреме двата отбора не успяха да си вкарат, като добри положения се откриха пред Един Джеко за гостите и пред Джакомо Бонавентура и Хакан Чалханоглу за домакините. През второто полувреме обаче Милан упражни още по-голям натиск и заслужено вкара в мрежата на Миранте.

Чалханоглу, Пакета и Кеси пропуснаха няколко добри възможности за гол, докато не дойде 76-тата минута, когато влезлият като резерва Анте Ребич откри резултата. В самия край на мача Крис Смолинг извърши нарушение в наказателното поле, а от последвалата дузпа Чалханоглу удвои преднината на "росонерите".

С победата Милан вече разполага с 42 пункта на седмото място, но остава твърде далеч от топ 4. Рома пък изпусна възможността да скъси дистанцията до четвъртия Аталанта, оставайки с 48 точки - на шест пункта от тима на Аталанта, който е и с мач по-малко.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички