Интер изпревари Милан за върха в Серия А


Интер изпревари Милан за върха в Серия А
Снимка: Guliver/GettyImages

1113 0

Интер продължава гонитбата с Милан за първото място в Серия А, след като в трудно гостуване "нерадзурите" се добраха до 2:0 над Фиорентина в мач от 21-ия кръг на шампионата. 

Двубоят започна с надмощие на гостите, като още в 7' Перишич пропусна златен шанс, когато получи пас на 8 метра фронтално срещу вратата, но прати топката право във вратаря. "Виолетовите" обаче се защитаваха отлично след това и пред Интер нямаше нови шансове. 

За щастие на гостите обаче, Николо Барела донесе ключовия първи гол в 31' При избита от защитата на Фиорентина топка, халфът прати истински снаряд от 20-ина метра и даде аванс на своите - 1:0. 

В следващите минути до края на първото полувреме и в началото на второто Фиорентина имаше своите шансове да изравни, но всичко приключи в 52'. Хакими получи прекрасен пас от Барела по дясното крило, нахлу в наказателното поле и даде прострелен пас на Перишич. Хърватинът засече топката и отбеляза втория гол в мача. 

След този момент мачът влезе в по-бавно темпо. Интер имаше шансове за 3-и гол, но Перишич, Лукаку и резервата Лаутаро пропуснаха - 2:0 точен резултат. Благодарение на триумфа, "нерадзурите" стигнаха до 47 точки и водят с 1 на Милан, но "росонерите" са с мач по-малко. Рома и Ювентус са с 40 и 39 точки, като торинци са с 2 мача по-малко от Интер. 

Фиорентина е на 12-о място с 22 точки. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички